20.2 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialRezilierea contractului pentru centrul istoric, la stadiul de promisiune

Rezilierea contractului pentru centrul istoric, la stadiul de promisiune

» Primarul Oprescu a anuntat ca va renunta in aceasta saptamana la contractul cu firma executanta, dar a uitat sa o instiinteze si pe aceasta.

» Locuitorii din zona sunt nemultumiti ca nu i-au mai vazut pe constructori din toamna, iar promisiunile primariei raman vorbe in vant.

Promisiunea primarului Oprescu ca va rezilia in aceasta saptamana contractul cu firma Sedesa a ramas deocamdata doar o promisiune neonorata. Reprezentantii societatii spun ca nici macar nu au fost instiintati oficial despre intentia municipalitatii, iar despre reziliere nu poate fi cazul inca. Intre timp, lucrarile din centrul istoric raman abandonate, iar locuitorii din zona sunt disperati ca vor ramane cu santierul la nesfarsit.

Cursa cu obstacole
O plimbare prin centrul istoric se poate transforma intr-o veritabila cursa cu obstacole daca alegi strazile transformate in santiere, unde se poate circula doar pe podete de lemn. Traversarea strazii Lipscani, de exemplu, se face direct prin santul sapat de constructori, dupa ce cobori treptele de lemn. La fiecare pas, traversele scartaie si se indoaie, iar trecatorii se intreaba cat vor mai rezista pana sa se rupa sub pasii lor. Nu numai trecatorii sunt nemultumiti de starea proasta a drumurilor, ci si proprietarii de magazine. "Din toamna s-au sistat lucrarile, nu a mai venit nici un muncitor, iar lumea isi rupe picioarele pe podete. Din ce in ce mai putini oameni vin in zona, iar afacerile merg tot mai prost. Vanzarile au scazut, mai ales la noi, care avem clienti in varsta, care evita sa mai vina din cauza drumurilor. Sapaturile au inceput in primavara anului trecut, iar de atunci a scazut si numarul de clienti", a declarat Mariana Negoita, proprietara unei mercerii de pe strada Gabroveni.

Vorbe fara acoperire
Municipalitatea va rezilia pe cale amiabila contractul pentru reabilitarea centrului istoric in cursul saptamanii viitoare, a anuntat primarul Sorin Oprescu pe 22 aprilie, in timpul vizitei la Paris. In ultima zi lucratoare din aceasta saptamana, cand ar fi trebuit sa se intample "minunea", am descoperit ca lucrurile nu stau deloc asa. "Nu am cazut de acord in privinta rezilierii. Primaria nu a facut nici o solicitare oficiala pentru rezilierea contractului incheiat cu noi", a declarat serban Georgescu, consilier la firma Sedesa. Nici viceprimarul general Mircea Raicu nu este prea optimist in legatura cu rezilierea amiabila a contractului. "Mi-am exprimat de mai multa vremea neincrederea intr-o astfel de posibilitate. Firma nu cred ca va fi de acord cu incetarea contractului cu acordul partilor. Ei ne-au notificat ca avem sa le achitam datorii de peste doua milioane de euro", a declarat Raicu.

Cele mai citite

Un număr de 17 state europene cer CE să grăbească returnarea migranților ilegali

Un număr de 17 state europene au cerut vineri Comisiei Europene reguli care să înlesnească returnarea migranţilor ilegali către ţările lor de origine, potrivit...

Macron vrea oprirea livrărilor de arme pentru Israel, folosite în Gaza

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a exprimat sâmbătă în favoarea opririi livrărilor de arme către Israel, dacă aceste arme sunt folosite în conflictul din Fâşia...

Ineficiența energetică: Povestea care ne costă scump

România, odinioară un jucător energetic major în Europa de Est, se confruntă acum cu o realitate sumbră: prețurile au explodat, iar țara e în...
Ultima oră
Pe aceeași temă