17.4 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialRevolta cu pietre si gaze lacrimogene in Straulesti

Revolta cu pietre si gaze lacrimogene in Straulesti

Aproape 300 de locuitori din Straulesti au iesit sambata in strada sa protesteze pentru a doua saptamana consecutiv, dupa ce autoritatile le-au tot promis ca le vor introduce retele de utilitati, dar nu s-au tinut de cuvant. Situatia a fost pe punctul de a scapa de sub control in momentul in care oamenii au incercat sa blocheze soseaua Bucuresti-Targoviste.
Peste 100 de politisti si jandarmi au incercat sa elibereze drumul, dar au fost loviti cu pietre, iar un om de ordine a folosit un spray lacrimogen. Edilii au venit sa le explice oamenilor ca trebuie sa aiba rabdare pentru ca lucrarile nu vor incepe imediat, ci in a treia decada a lunii aprilie. Locuitorii din Straulesti s-au revoltat impotriva promisiunilor autoritatilor care au incheiat un contract pentru introducerea retelelor de utilitati inca din 2006, dar pana acum nu au finalizat nimic. Mai mult, lucrarile nici nu au inceput, astfel ca atunci cand ploua strazile si curtile se inunda pentru ca nu exista canalizare.

 

Viceprimarul sectorului 1, Dan Tudorache, a precizat ca locuitorii cartierului Straulesti au fost invitati in urma cu o saptamana pentru a le fi prezentate solutiile gasite de autoritatile locale la problemele lor. De proiectul de reabilitare a infrastructurii din Straulesti se ocupa municipalitatea, care a refuzat sa incredinteze contractul Primariei Sectorului 1, dupa cum au solicitat reprezentantii acesteia, pe motiv ca este vorba despre un program cu Banca Mondiala. Termenul de finalizare este de un an de la inceperea lucrarilor, programata pentru 20 aprilie. Firma care se va ocupa de reabilitarea strazilor este Erbasu, al carei director a discutat sambata cu locuitorii nemultumiti.
Dupa o noua avalansa de promisiuni din partea autoritatilor, localnicii au incetat protestul.

Cele mai citite

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă