5.2 C
București
vineri, 15 noiembrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Valeriu Zgonea, la un concert Bon Jovi în timpul unei...

REVISTA PRESEI: Valeriu Zgonea, la un concert Bon Jovi în timpul unei vizite oficiale la Viena

„Cezar Ouatu: ‘Am fost lovit şi biciuit de toţi'”, titrează Adevărul în ediţia de luni: „Contratenorul consideră că la Eurovision jocurile au fost făcute, după ce Danemarca a câştigat concursul, iar el s-a calificat pe locul al 13-lea. La numai 20 de ani, Emmelie de Forest, interpreta piesei ‘Only Teardrops’, a câştigat concursul, reuşind să o surclaseze inclusiv pe veterana Bonnie Tyler (61 de ani), ce a reprezentat Marea Britanie cu ‘Believe in Me’.

Preferata jucătorilor de la casele de pariuri a obţinut un total de 281 de puncte în urma voturilor exprimate de juriul de specialitate şi de telespectatorii Eurovision, pe următoarele două locuri calificându-se reprezentantul Azerbaidjanului (234 de puncte) şi artista din Ucraina (214 puncte). Contrar aşteptărilor, Krista Siegfrids, reprezentanta Finlandei, care s-a îmbrăcat într-o rochie albă de mireasă pentru a interpreta piesa ‘Marry Me’, s-a clasat pe antepenultima poziţie, cu doar 13 puncte, cu toate că ea a apelat la trucul sărutului cu o femeie”.

Citeşte şi FINALA EUROVISION 2013 – Dezamăgire pentru România: Cezar Ouatu, pe locul 13. Danemarca a câştigat

Din Cotidianul aflăm că preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, s-a dus la un concert Bon Jovi pe când se afla în timpuş unei vizite oficiale la Viena – „Preşedintele Camerei Deputaţilor, fan Bon Jovi: Valeriu Zgonea, la un concert rock în timpul unei vizite oficiale la Viena”: „Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor din Parlamentul României, a participat, vineri, la un concert susţinut de formaţia rock Bon Jovi, pe Hipodromul din Viena, în zilele în care avea programată o vizită de lucru în Austria.

Zgonea a fost însoţit de soţia sa şi de garda de corp şi a luat loc în tribuna oficială a Hipodromului Krieau, la concertul susţinut de grupul american Bon Jovi şi la care au asistat aproximativ 55.000 de spectatori. Preţul unui bilet în tribuna în care s-a aflat şi preşedintele Camerei Deputaţilor a costat 70 de euro, dar nu se ştie dacă Zgonea a achitat contravaloarea celor trei bilete din propriul buzunar, sau a fost vorba de o sponsorizare venită din partea gazdelor austriece”.

„Stareţa de la Mânăstirea Moldoviţa – dată în judecată pentru că n-a plătit lucrările finanţate din bani europeni”, scrie Curentul: „Maica stareţă de la Mânăstirea Moldoviţa, una din cele mai vechi aşezări monahale din ţară, a fost chemată în judecată pentru că nu a achitat toate costurile lucrărilor de reabilitare a chiliilor, pentru care obţinuse fonduri europene. Firma de construcţii care a efectuat instalaţiile de apă curentă, canal, instalaţii sanitare şi încălzire în chiliile măicuţelor a dat în judecată mânăstirea, reprezentată de maica stareţă care a semnat contractele, solicitând obligarea la plata sumelor restante, care depăşesc 179.085 lei.

Aşezarea face parte din patrimoniul UNESCO şi a fost supusă în anul 2012 unui proiect amplu de restaurare prin Programul Operaţional Regional-REGIO. Acesta are o valoare totala de 7.091.889,03 lei, din care 5.520.127,7 lei finanţare nerambursabila. În cadrul proiectului s-au executat lucrări de restaurare a picturii interioare şi exterioare în biserica ‘Buna Vestire’, montarea de instalaţii electrice la muzeul din complex şi la chilii, instalaţii de iluminat architectural, instalaţii de pază contra efracţiei şi pentru semnalizarea incendiilor, construirea unei centrale termice, dar şi crearea unui sistem de informare turistica”.

„PERDEAUA DE FUM. Cinci evenimente importante nebăgate în seamă în ultimele zile din cauza ‘celei mai grave crize ale USL'”, potrivit Gândul: „Ocupaţi cu declaraţiile belicoase în jurul cazului Sorin Roşca Stănescu, liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, au ţinut agenda publică, mai multe zile, cu „cea mai gravă criză a USL” de la înfiinţare, avansând chiar, mai mult sau mai puţin voalat, riscul ruperii coaliţiei de guvernare. În tot acest timp, au fost puse în umbră câteva importante evenimente economice şi sociale, mici bombe cu ceas pe termen lung pentru Guvern, de natură să afecteze atât imaginea publică a cabinetului Ponta, cât şi să pună sub semnul întrebării semnarea unui nou acord de tip preventiv cu Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă