„Ce a mai rămas din protestele de la Universitate: o mare plictiseală”, titrează Adevărul în ediţia de miercuri: La kilometrul zero al democraţiei, protestele nu mai există, dar nici nu au murit. Un grup de revoluţionari şi câţiva pensionari curioşi îşi fac veacul prin zonă.
Citeşte şi:
Reaprinsă de decizia Curţii Constituţionale de a invalida referendumul din 29 iulie, flacăra protestelor anti-Băsescu mai pâlpâie doar prin implicarea câtorva grupuri direct interesate şi a câtorva nostalgici care trec seară de seară prin Piaţa Universităţii, doar-doar s-o întâmplă ceva. Pe de o parte sunt plimbările la ceas de seară din jurul Palatului Cotroceni, conduse de colonelul, Mircea Dogaru şi de senatorul Ioan Ghişe, iar pe de altă parte – protestul anemic din faţa Teatrului Naţional”.
Tot din Adevărul aflăm că, după referendumul de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, liderii USL sunt în scădere în ceea ce priveşte gradul de încredere: „Liderii USL, în scădere după suspendare”.
„Mugur Isărescu, Victor Ponta şi Crin Antonescu conduc în topul încrederii, dar au pierdut teren în perioada crizei politice.
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, beneficiază de încrederea a 40,8% din români, potrivit unui sondaj realizat pentru „Adevărul” de IMAS în perioada 9-14 august. Pe locurile următoare se clasează premierul Victor Ponta (PSD) cotat cu 34,7% şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu (PNL), cu 33,1%”, potrivit sondajului realizat de IMAS pentru Adevărul.
Cotidianul scrie că „Traian Băsescu poate fi făcut ţăndări pe 9 decembrie!!!”: „Conform Codului Electoral (re)trimis de AEP preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, prevederile legate de referendumul pentru demiterea preşedintelui nu conţin prag de participare. Dacă Codul va fi adoptat de Parlament, o nouă suspendare a lui Traian Băsescu poate fi urmată de demitere sigură pe 9 decembrie a.c.”.
„Victor Socaciu riscă să colinde pe la ANI după ce şi-a ‘vândut’ nevasta pe 120.000 de euro”, potrivit Curentul: „Declaraţiile de avere ale politicienilor noştri se dovedesc a fi, întotdeauna, o lectură deosebit de interesantă. Iar în acest sens, ultimul care ne-a atras atenţia este guralivul deputat PSD Victor Socaciu. Un parlamentar bun de gură, în a cărui declaraţie, dată pe propria răspundere şi semnată de mâna lui, a ‘răsărit’, brusc, suma de 120.000 de euro”.
Într-un interviu acordat Evenimentul zilei, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că „Antonescu vrea să atragă atenţia printr-un naţionalism de grotă”. Ungureanu mai spune şi că cei doi co- preşedinţi ai USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, sunt repetenţi la politică şi îi acuză că au decredibilizat România în plan extern. MRU vorbeşte şi despre despre coagularea Dreptei, admiţând că negocierile ar putea fi tensionate.
„Guvernul Ponta REEVALUEAZĂ persoanele cu certificat de handicap cărora Guvernul Boc le-a luat drepturile pe motiv de FRAUDĂ2, titrează şi Gândul: „Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a anunţat că ordonanţa prin care sunt suspendate ajutoarele sociale în cazul asistaţilor datornici la bugetul de stat urmează să fie modificată. Ordonanţa emisă de Guvernul Boc prevedea că persoanele care au datorii la stat nu mai primesc ajutoare sociale.
Ministrul Mariana Câmpeanu ne-a declarat că asistaţii sociali urmează să primească o perioadă de graţie de şase luni în care pot să-şi plătească taxele către stat. Asistaţii sociali vor putea să plătească datoriile chiar din ajutoarele primite de la stat. De asemenea, Ministerul Muncii a creat şi o comisie care să reevalueze deciziile prin care au fost anulate sute de certificate de handicap, despre care fostul ministru Claudia Boghcevici a declarat că au fost obţinute fraudulos”.
„Criminal în serie, condamnat pentru două crime fără cadavru”, anunţă Jurnalul Naţional: „Spune că a fost dat la Casa de Copii după ce, împreună cu fratele mai mic, a spart valiza în care părinţii strângeau bani să-şi cumpere o casă, risipindu-le agoniseala prin pieţe şi-n cofetării. În 1957, la 16 ani, Toma Gheorghe a luat prima condamnare: 6 luni, pentru furt”.