Ziarele de joi prezintă pe primele pagini știri de la EURO 2016, dar nu neglijează evenimentele din actualitatea internă a României.
Ziarul Libertatea ne aduce o veste încurajatoare: „Angajații ar putea primi bonuri pentru mers la doctor!”.
„La Parlament este depus un proiect de lege prin care angajatorii le-ar putea da angajaților tichete de sănătate.
Inițiatorul legii, deputatul PMP Gheorghe Udriște spune că aceste tichete vor fi suportate de către angajator, iar nivelul maxim al sumelor care vor putea fi acordate salariaților este contravaloarea a 6 salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată, pentru un salariat, în decursul unui an fiscal”.
În schimb, alte partide au alte priorități. Ziarul Adevărul anunță că „Biroul Politic Naţional al PNL a hotărât în şedinţa de miercuri, excluderea parlamentarilor Theodor Paleologu şi Cristian Bodea din partid, după ce aceştia i-au criticat pe liderii formaţiunii pentru rezultatele din alegeri. Sciitorul Andrei Pleşu amintea de această atitudine a unor lideri politici din România în ultimul articol publicat pe blog-ul său”.
Totuși, în România se întâmplă lucruri grave, cum ar fi alunecările de teren și inundațiile. Cine coordonează măsurile de intervenție? Evenimentul Zilei este nemulțumit de reacția oficialităților:
„Deși inundațiile fac ravagii în România, atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Dacian Cioloș, urmăresc de la distanță aceste evenimente și preferă să stea în București sau să facă vizite externe. Ieri, atât șeful statului, cât și cel al Guvernului, se aflau în străinătate, la Sofia, în Bulgaria, respectiv Ottawa, în Canada. Atitudinea lor contrastează puternic cu cea a politicienilor care au condus România în ultimii 12 ani, care se deplasau prompt în localitățile afectate și încercau să își arate empatia față de oamenii care și-au văzut casele luate de ape”.
Cum se vor descurca românii, în viitorul apropiat? Ziarul Bursa ne aduce o informație pe jumătate bună – aceea că prețul gazelor naturale ar trebui să rămână fix: „Ministerul Energiei susţine că preţurile reglementate la gaze ar trebui păstrate până în 2021″.
Cea de-a doua jumătate a știrii este însă aceea că „actualul calendar de liberalizare prevede eliminarea totală a tarifelor reglementate la gaze pentru clienţii casnici la 30 iunie 2021”.