„Cezar, asaltat de jurnalişti la deschiderea Eurovision 2013. Artistul român are un fan special: o bătrânică de 95 de ani”, titrează Adevărul în ediţia de marţi: „Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, a fost asaltat de presă şi de fani la ceremonia de deschidere a competiţiei, desfăşurată duminică, la Malmo (Suedia). Contratenorul a fost provocat în numeroase rânduri să interpreteze diferite arii de operă, fragmente din piesa lui, ‘It’s My Life’, ba chiar şi ‘Merry Christmas’ (Crăciun fericit), în variantă personală. Cele 39 de delegaţii participante la Eurovision 2013 au defilat duminică seara pe covorul roşu. În ciuda frigului, jurnaliştii şi fanii competiţiei au stat mai multe ore afară, în faţa Operei din Malmö, aşteptându-şi favoriţii”.
Cotidianul atrage atenţia că suntem „Ultimii la absorbţia fondurilor europene”: „România se situează, din nou, pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene la finalul anului 2012, se arată într-un un studiu KPMG (companie specializată în audit, asistenţă fiscală şi consultanţă în afaceri) care a fost efectuat în 10 ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv România. Asta deşi rata de contractare a fondurilor structurale în România se apropie de media înregistrată la nivelul statelor membre.
Fondurile UE contribuie cu între 11 şi 26% din PIB-ul anual al statelor membre UE din Europa Centrală şi de Est, fiind o resursă esenţială dezvoltării competitive şi creşterii economice. Raportul evidenţiază că, în perioada 2007 – 2012, aproximativ 180,9 miliarde euro au fost disponibili pentru a fi cheltuiţi în vederea îmbunătăţirii coeziunii economice şi sociale. Din această perspectivă, statele membre din Europa Centrală şi de Est au obţinut rezultate notabile: în cei 6 ani de implementare a programelor cofinanţate de Uniunea Europeană, beneficiarii au semnat contracte a căror valoare totală se ridică la aproximativ 149 de miliarde de euro. Această sumă reprezintă peste 80% din bugetul alocat pentru perioada curentă de programare”.
„Super Bingo Metropolis miroase din nou a ţeapă?”, se întreabă Curentul: „Concursul de bingo de la Antena 1 a reînceput o dată cu sărbătorile de Paşi, cu al doilea sezon după ‘succesul’ primului joc televizat. Concursul este organizat în ograda Antenelor de o altă firmă, pentru că în cazul primului organizator, ‘Phoenix Games SRL’, Ministerul Finanţelor a retras licenţa de organizare a jocurilor de noroc pe 16 februarie 2012. Motivul? Societatea din Bistriţa datora la bugetul statului 1,2 milioane de euro. Numai că în spatele noii societăţi organizatoare sunt, de fapt, aceleaşi persoane, singura diferenţă fiind… numele.
Iată însă că, dacă este să ne luam după numele predestinat, Super Bingo Metropolis a renăscut din cenuşă, precum pasărea Phoenix. Pur şi simplu, asociaţii Phoenix Games, Radu Chifa şi Petru Rus din Bistriţa, s-au mutat cu arme şi bagaje pe altă firmă, Metropolis Bets. Potrivit antiţepari.ro, sediul vechii şi actualei firme organizatoare a jocului de bingo este în Bistriţa, pe Strada Mihai Eminescu 1-4, iar în bazele de date oficiale apar aceleaşi date de contact, o structură de acţionariat identică, fiecare dintre cei doi acţionari cu cote de câte 50%, dar şi acelaşi administrator: Vasile Eugen Cosma. Cu alte cuvinte, cum ar spune românul, aceeaşi Mărie, cu altă pălărie… de bingo, în cazul de faţă o practică curentă a pseudo-afaceriştilor români, falimentarea unei firme cu datorii şi înfiinţarea uneia noi, numai bună de pus şi ea pe butuci la timpul cuvenit”.
„Ministrul Sănătăţii i-a vândut arme lui Shimon Naor”, potrivit Evenimentul zilei: „În septembrie 1998, când era director general al Regiei Autonome de Tehnică Militară, Eugen Nicolăescu a negociat şi i-a vândut lui Shimon Naor 50 de mitraliere antiaeriene tip DSKM. Acestea au fost, ulterior, trasportate ilegal de către trafi cantul de arme în Nigeria, ţară aflată sub embargo privind importul de armament”.
„Ponta îi face lui Băsescu un dar grecesc: Iulia Motoc ar putea fi judecătorul României la CEDO”, scrie Gândul: „Surse politice din USL au declarat luni că Iulia Motoc, actual judecător CCR, este favorită pentru a ocupa funcţia de judecător CEDO din partea României. Contactată de gândul, Iulia Motoc a precizat că nu comentează informaţia. Pe de altă parte, surse distincte din PSD şi PNL spun că nominalizarea lui Motoc la CEDO ‘este iminentă’. În urmă cu o săptămână, Curtea Constituţională a decis că Guvernul va face nominalizările la CEDO. Premierul Ponta a declarat atunci că vor fi propuse trei nume, dintre care unul trebuie să fie o femeie. Dacă Iulia Motoc pleacă din CCR, configuraţia Curţii se modifică în acest mod: 4 judecători vor fi apropiaţi de USL iar 4 vor juca în tabăra preşedintelui, astfel că votul judecătorului Valentin Zoltan Puskas de la UDMR devine crucial pentru luarea deciziilor”.