Adevărul arată cum a ajuns ”Parascheva, de la sfântă la afacerea BOR”. Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva a luat amploare în România începând cu 1955, când Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a decretat generalizarea cultului. Practic, prelaţii au oficializat importanţa sporită a Cuvioasei Parascheva în rândul sfinţilor din calendar. În perioada comunistă, pe fondul oprimării credincioşilor creştin-ortodocşi de către regim, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi au venit anual în pelerinaj câteva sute de oameni.
Tot în Adevărul citim despre faptul că ”Acţionarii Băncii de Economii vor alege astăzi o nouă componenţă a Consiliului”. În prezent din Consiliul de Administrare al Băncii de Economii fac parte liderul sindical Mihai Hâncu, angajaţii ministerului Finanţelor Elena Matveeva şi Angela Voronin şi reprezentanţii acţionarilor din Rusia Svitlana Besarab şi Mariana Covaci. În condiţiile în care Guvernul, reprezentat de Ministerul Finanţelor,l şi-a diminuat participaţia de la 56,1% la 33,3% plus o acţiune, acesta ar putea rămâne doar cu unul sau doi membri ai Consiliului.
Din Capital aflăm că ”Suntem bolnavii Europei: cum ne vindecă noua lege a sănătăţii?”
România este un focar de boală, indică statisticile de profil, care plasează ţara noastră pe primele locuri la prevalenţa unor boli de mult eradicate în Europa. Ce vrea să facă Ministerul Sănătăţii în noul proiect de lege pentru a schimba situaţia?
Noul proiect de lege de reformă a sănătăţii, care stabileşte în sfârşit conţinutul pachetului de bază de servicii medicale, sau mai bine zis ce şi cât e dispus statul să ofere pacienţilor, pare croit pe principiul „facem economie, orice ar fi“. Un lucru bun, atâta timp cât nu se cade în extrema cealaltă, în care pacienţii care au cu adevărat nevoie de tratament sunt trimişi acasă pentru că au unul dintre cele 300 de diagnostice puse pe lista celor cu care pacienţii nu mai pot fi internaţi.
”PE cere anchetă pe închisorile CIA. Macovei: Şi eu vreau să ştiu, dar nu de la Voiculescu. Ponta nu ştie despre ce închisori e vorba”, scrie în România Liberă.
Gândul prezintă Răspunsul lui MRU la oferta de fuziune a lui Blaga: „Când ursul te îmbraţişează prima dată, ai impresia că te iubeşte”. „Ca să faci o structură puternică, închegată, nu ai cum sa o faci ţinând totul, unul singur laolaltă. Nu poţi să spui: veniţi către mine, v-am înghiţit, sunteţi ai mei. Este imposibil aşa ceva. Îl înţeleg pe domnul Blaga când spune aşa ceva, având propriul partid, un partid mare. Mă înţelege şi el pe mine că nu pot să spun fuziune prin absorbţie, te rog să mă înghiţi că acuma şi foamea ta şi-a găsit capătul. Când spunem obiectivul nostru e mai mult decât atât, un partid funcţional în care să ne regăsim cu toţii, atunci toată lumea înţelept învaţă să nu meargă în extremă, acolo unde negocierile nu pot exista. Când spui fuziune prin absorbţie înseamnă că nu există negocieri”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.
Tot în Gândul citim că oficialii ministerului Sănătăţii recunosc faptul că „Un pacient nu ar trebui să plătească absolut nimic atunci când e internat în spital, pentru că legea îi dă posibilitatea”.„Un pacient nu ar trebui să plătească absolut nimic atunci când e internat în spital, pentru că legea îi dă posibilitatea în momentul acesta să îi fie acoperite absolut toate cheltuielile necesare pe parcursul spitalizării”. Afirmaţia îi aparţine lui Adrian Pană, secretar de stat la ministerul Sănătăţii.
Din Evenimentul Zilei aflăm despre ”REŢEAUA ŞPĂGARILOR DIN TRIBUNAL. Viorica Dinu se simte UMILITĂ în puşcărie: Analfabeţii, în acelaşi loc cu cei cu studii superioare”. Judecătoarea Viorica Dinu, arestată în dosarul în care este acuzată că a primit mită, a declarat joi, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, că se simte „umilită” de condiţiile din închisoare, întrucât „persoanele cu studii superioare nu trebuie să stea în acelaşi loc cu analfabeţii. În opinia ei, închisorile din România nu sunt pregătite să încarcereze oameni cu studii superioare.