31.8 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialREVISTA PRESEI: Nicu CeauลŸescu ลŸtia cฤƒ Iliescu se aflฤƒ รฎn spatele loviturii...

REVISTA PRESEI: Nicu CeauลŸescu ลŸtia cฤƒ Iliescu se aflฤƒ รฎn spatele loviturii de stat

„Anul 2012: 4 guverne, 3 premieri, 2 scrutinuri, un referendum”, titreazฤƒ Adevฤƒrul în ediลฃia de joi: „Anul care se va încheia în câteva zile a fost cel mai agitat din punct de vedere politic din perioada postdecembristฤƒ. Scânteia care a declanลŸat, la 12 ianuarie, manifestaลฃiile populaลฃiei a fost demisia subsecretarului de stat Raed Arafat din Ministerul Sฤƒnฤƒtฤƒลฃii, atacat la televizor de preลŸedintele Traian Bฤƒsescu.

Dacฤƒ la început demonstranลฃii cereau doar revenirea lui Arafat, în câteva zile s-a ajuns la solicitarea demisiei lui Traian Bฤƒsescu ลŸi a premierului Emil Boc. Revenirea lui Arafat în guvern, la invitaลฃia lui Emil Boc, nu a avut darul de a calma spiritele. MiลŸcฤƒrile de protest au continuat, chiar dacฤƒ treptat au slฤƒbit în intensitate, iar pe 6 februarie Emil Boc ลŸi-a depus mandatul”.

„Restanลฃe. Sute de proiecte legislative, neadoptate de vechiul Parlament”, scrie ลŸi Cotidianul: „Randamentul din ultimul an al foลŸtilor parlamentari lasฤƒ de dorit. Deputaลฃii sunt restanลฃi cu peste 320 de proiecte legislative, potrivit digi24tv.ro.

Deputaลฃii din Comisia juridicฤƒ ลŸi cei din Comisia de industrie au peste 90 de legi restante, în timp ce deputaลฃii din Comisia de politicฤƒ externฤƒ au finalizat toate proiectele pe care le-au avut în dezbatere. Nici senatorii nu stau mai bine decât deputaลฃii. AceลŸtia au aproape 200 de legi restante ce vor fi lฤƒsate ‘moลŸtenire’ noilor senatori”.

Din Curentul aflฤƒm cฤƒ „Nicu CeauลŸescu ลŸtia cฤƒ Iliescu se aflฤƒ în spatele loviturii de stat”: „Publicฤƒm astฤƒzi, în premierฤƒ, cele 114 pagini ale depoziลฃiei lui Nicu CeauลŸescu în faลฃa Comisiei senatoriale pentru cercetarea evenimentelor din decembrie 1989. Depoziลฃia a fost fฤƒcutฤƒ pe 22 martie 1994 ลŸi Nicu CeauลŸescu ลŸi-a exprimat, atunci, dorinลฃa de a nu fi prezentatฤƒ opiniei publice.

Declaraลฃia lui conลฃine însฤƒ informaลฃii care ลŸi astฤƒzi sunt în mฤƒsurฤƒ sฤƒ ridice mari semne de întrebare cu privire la perioada domniei lui CeauลŸescu. Una dintre acestea este afirmaลฃia conform cฤƒreia Tudor Postelnicu, ca exponent al aparatului de securitate, ar fi vrut sฤƒ preia conducerea PCR încฤƒ din 1984, dupฤƒ modelul Andropov”.

Potrivit Evenimentul zilei, „INCREDIBIL, dar adevฤƒrat! În România te poลฃi trezi mamฤƒ sau tatฤƒ în acte fฤƒrฤƒ sฤƒ fii”: „Caz incredibil! Un bฤƒiat de 9 ani a devenit, din greลŸealฤƒ, copilul unui cuplu care habar n-avea de existenลฃa lui. Cele douฤƒ ‘mame’ au nฤƒscut în acelaลŸi an, în acelaลŸi loc ลŸi au acelaลŸi nume de fatฤƒ.

Andrei e în grija unui asistent maternal. Pฤƒrinลฃii naturali l-au abandonat, iar cei atribuiลฃi de stat cer 200.000 de euro pentru cฤƒ le-a fost dat. Acolo unde este el, Andrei nici mฤƒcar nu ลŸtie cine îi este mamฤƒ, cine îi este tatฤƒ. Are 9 ani ลŸi este copilul statului, crescut într-o casฤƒ de copii, deลŸi are patru pฤƒrinลฃi. Doi sunt naturali, dar l-au abandonat într-o maternitate, fฤƒrฤƒ sฤƒ se uite înapoi”.

„Cum poate face rost Guvernul de ลŸapte miliarde de euro pentru reducerea taxelor. Cât pierde România pe zi din cauza evaziunii fiscale”, scrie Gândul: „Cea mai importantฤƒ sursฤƒ de venituri ลŸi cea mai puลฃin folositฤƒ, de cฤƒtre toate guvernele României de pânฤƒ acum, este reducerea evaziunii fiscale. În timp ce statul român colecteazฤƒ, în total, taxe ลŸi impozite de circa 32 de euro la fiecare 100 de euro din economie, media UE este de 44 de euro la fiecare 100 de euro din PIB, în condiลฃiile în care fiscalitatea din România este mai ridicatฤƒ decât în alte state.

Dacฤƒ Guvernul, prin Fisc, Garda Financiarฤƒ ลŸi prin Administraลฃia Vฤƒmilor ar reduce mฤƒcar cu o treime evaziunea fiscalฤƒ din România, estimatฤƒ de Consiliul Fiscal ca fiind de pânฤƒ la 15% din PIB, atunci veniturile la bugetul general consolidat ar fi cu aproape ลŸapte miliarde de euro mai mari”.

„Dezamฤƒgiลฃi de MoลŸ Crฤƒciun. Internetul s-a umplut de cadouri scoase la vânzare!”, potrivit Jurnalul Naลฃional: „La numai câteva ore dupฤƒ ce au smuls fundele roลŸii ลŸi au sfâลŸiat ambalajele cadourilor primite de la MoลŸ Crฤƒciun, numeroลŸi francezi sau belgieni dezamฤƒgiลฃi de ceea ce au primit în dar au dat buzna la Internet, pentru a scoate la vânzare darurile.

Una dintre explicaลฃii ne-o oferฤƒ Olivier Mathiot, cofondator al site-ului PriceMinister.com, potrivit cฤƒruia pe Internet îลŸi dau astfel întâlnire nemulลฃumiลฃii de cadourile primite ลŸi frustraลฃii de cadourile dorite, dar neprimite, ลŸi care sperฤƒ sฤƒ le gฤƒseascฤƒ la preลฃuri mici pe Internet!”.

Cele mai citite

O nouฤƒ demitere รฎn Superliga: Al treilea antrenor pleacฤƒ รฎn douฤƒ zile. Cine va prelua echipa

Sepsi renunศ›ฤƒ la Bernd Storck dupฤƒ un รฎnceput dezastruos de sezon Clubul Sepsi OSK a decis sฤƒ se despartฤƒ de antrenorul Bernd Storck, dupฤƒ o...

VIDEO. Patru locaศ›ii „Socului Kebab” din BucureลŸti, รฎnchise temporar de ANPC

Patru locaศ›ii ale lanศ›ului de fast-food โ€žSocului Kebabโ€ din Bucureศ™ti au fost รฎnchise temporar de Autoritatea Naศ›ionalฤƒ pentru Protecศ›ia Consumatorilor (ANPC). โ€žSocului Kebabโ€ din Bucureศ™ti...

Chiriile din Bucureศ™ti au crescut cu 16% รฎn august 2024: Sectorul 1 devine cel mai scump

Preศ›urile chiriilor din Bucureศ™ti au รฎnregistrat o creศ™tere semnificativฤƒ รฎn august 2024, cu un avans de 16% faศ›ฤƒ de aceeaศ™i lunฤƒ din anul anterior,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ