„Anul 2012: 4 guverne, 3 premieri, 2 scrutinuri, un referendum”, titrează Adevărul în ediţia de joi: „Anul care se va încheia în câteva zile a fost cel mai agitat din punct de vedere politic din perioada postdecembristă. Scânteia care a declanşat, la 12 ianuarie, manifestaţiile populaţiei a fost demisia subsecretarului de stat Raed Arafat din Ministerul Sănătăţii, atacat la televizor de preşedintele Traian Băsescu.
Dacă la început demonstranţii cereau doar revenirea lui Arafat, în câteva zile s-a ajuns la solicitarea demisiei lui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc. Revenirea lui Arafat în guvern, la invitaţia lui Emil Boc, nu a avut darul de a calma spiritele. Mişcările de protest au continuat, chiar dacă treptat au slăbit în intensitate, iar pe 6 februarie Emil Boc şi-a depus mandatul”.
„Restanţe. Sute de proiecte legislative, neadoptate de vechiul Parlament”, scrie şi Cotidianul: „Randamentul din ultimul an al foştilor parlamentari lasă de dorit. Deputaţii sunt restanţi cu peste 320 de proiecte legislative, potrivit digi24tv.ro.
Deputaţii din Comisia juridică şi cei din Comisia de industrie au peste 90 de legi restante, în timp ce deputaţii din Comisia de politică externă au finalizat toate proiectele pe care le-au avut în dezbatere. Nici senatorii nu stau mai bine decât deputaţii. Aceştia au aproape 200 de legi restante ce vor fi lăsate ‘moştenire’ noilor senatori”.
Din Curentul aflăm că „Nicu Ceauşescu ştia că Iliescu se află în spatele loviturii de stat”: „Publicăm astăzi, în premieră, cele 114 pagini ale depoziţiei lui Nicu Ceauşescu în faţa Comisiei senatoriale pentru cercetarea evenimentelor din decembrie 1989. Depoziţia a fost făcută pe 22 martie 1994 şi Nicu Ceauşescu şi-a exprimat, atunci, dorinţa de a nu fi prezentată opiniei publice.
Declaraţia lui conţine însă informaţii care şi astăzi sunt în măsură să ridice mari semne de întrebare cu privire la perioada domniei lui Ceauşescu. Una dintre acestea este afirmaţia conform căreia Tudor Postelnicu, ca exponent al aparatului de securitate, ar fi vrut să preia conducerea PCR încă din 1984, după modelul Andropov”.
Potrivit Evenimentul zilei, „INCREDIBIL, dar adevărat! În România te poţi trezi mamă sau tată în acte fără să fii”: „Caz incredibil! Un băiat de 9 ani a devenit, din greşeală, copilul unui cuplu care habar n-avea de existenţa lui. Cele două ‘mame’ au născut în acelaşi an, în acelaşi loc şi au acelaşi nume de fată.
Andrei e în grija unui asistent maternal. Părinţii naturali l-au abandonat, iar cei atribuiţi de stat cer 200.000 de euro pentru că le-a fost dat. Acolo unde este el, Andrei nici măcar nu ştie cine îi este mamă, cine îi este tată. Are 9 ani şi este copilul statului, crescut într-o casă de copii, deşi are patru părinţi. Doi sunt naturali, dar l-au abandonat într-o maternitate, fără să se uite înapoi”.
„Cum poate face rost Guvernul de şapte miliarde de euro pentru reducerea taxelor. Cât pierde România pe zi din cauza evaziunii fiscale”, scrie Gândul: „Cea mai importantă sursă de venituri şi cea mai puţin folosită, de către toate guvernele României de până acum, este reducerea evaziunii fiscale. În timp ce statul român colectează, în total, taxe şi impozite de circa 32 de euro la fiecare 100 de euro din economie, media UE este de 44 de euro la fiecare 100 de euro din PIB, în condiţiile în care fiscalitatea din România este mai ridicată decât în alte state.
Dacă Guvernul, prin Fisc, Garda Financiară şi prin Administraţia Vămilor ar reduce măcar cu o treime evaziunea fiscală din România, estimată de Consiliul Fiscal ca fiind de până la 15% din PIB, atunci veniturile la bugetul general consolidat ar fi cu aproape şapte miliarde de euro mai mari”.
„Dezamăgiţi de Moş Crăciun. Internetul s-a umplut de cadouri scoase la vânzare!”, potrivit Jurnalul Naţional: „La numai câteva ore după ce au smuls fundele roşii şi au sfâşiat ambalajele cadourilor primite de la Moş Crăciun, numeroşi francezi sau belgieni dezamăgiţi de ceea ce au primit în dar au dat buzna la Internet, pentru a scoate la vânzare darurile.
Una dintre explicaţii ne-o oferă Olivier Mathiot, cofondator al site-ului PriceMinister.com, potrivit căruia pe Internet îşi dau astfel întâlnire nemulţumiţii de cadourile primite şi frustraţii de cadourile dorite, dar neprimite, şi care speră să le găsească la preţuri mici pe Internet!”.