13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Mama vitregă a lui Şova – avocată şi pentru noua...

REVISTA PRESEI: Mama vitregă a lui Şova – avocată şi pentru noua Roşie Montană de la Certej

Ziarul Curentul publică marţi un articol intitulat „Mama vitregă a lui Şova – avocată şi pentru noua Roşie Montană de la Certej”. Jurnaliştii scriu că „în timp ce toată lumea se agită doar pe tema Roşia Montană, caracatiţa goldsteinilor a pus gheara pe o altă locaţie din patrulaterul aurifer al Apusenilor, la Certej, în Hunedoara. Relativ pe şest, fără ca opinia publică să reacţioneze, acelaşi Frank Timiş încearcă, cu perseverenţă, să continue operaţiunea de smulgere a aurului din pământul românesc. Roşia Montană a atras atenţia şi a determinat zeci de mii de români să se asocieze campaniei de stopare a proiectului minier al cărui avocat este Ponta. La proiectul minier de la Certej, la doi paşi de Deva, unde avocat este tot mama lui Şova, Ana Diculescu Şova, miza în bani este aparent mai mică, dar exploatarea se află deocamdată în impas deoarece şi această „afacere“ s-a ţesut tot pe ilegalităţi”.

Site-ul Gandul.info anunţă că CCR dă marţi verdictul de care depinde soarta torţionarilor, a dosarelor Mineriadelor şi Revoluţiei. Ziariştii au aflat cum a rezolvat în 1969 Curtea Constituţională din Germania un caz similar. „Bundestagul german şi Curtea Constituţională au decis încă din 1965, respectiv 1969, că infracţiunile de omor, genocid şi altele similare sunt imprescriptibile. Profesorul de drept constiuţional Christoph Gusy, unul dintre experţii în domeniu din Germania, a explicat: Curtea a decis că ‘având în vedere gravitatea unor asemenea crime’, naziştii nu merită protecţie”.

Jurnaliştii de la Adevărul explică de ce au explodat amenzile pentru centură şi mobil în noul Cod Rutier pe care îl propun autorităţile şi fac o Câcomparaţie cu legislaţia din UE. „Am mărit amenzile la contravenţiile săvârşite cu intenţie cum ar fi trecerea printre bariere la calea ferată, nepurtarea centurii de siguranţă, folosirea telefonului mobil la volan sau neacordarea de prioritate. Majoritatea acestor contravenţii pot duce la producerea unor accidente grave din vina şoferului contravenient. Ori noi tocmai asta încercăm să prevenim”, au explicat specialiştii din Ministerul de Interne care au lucrat la noua legislaţie rutieră.”

În Evenimentul zileiapare un interviu cu fostul ministru al Educaţiei, Daniei Funeriu, care susţine, în ciuda criticilor care i-au fost aduse, introducerea camerelor video la BAC a schimbat faţa învăţământului. În timp ce universităţile bune au record de studenţi, „fabricile de diplome” trec printr-o criză fără precedent”. Daniel Funeriu mai spune că actuala Lege a Educaţiei ar trebui să fie „Biblia” succesorilor săi.

Ziariştii de la Cotidianul susţin într-un articol că a început campania anti-USL după „procedurile” din perioada lui 2012. Apar sondaje „cu dedicaţie”, ziarişti din străinătate prieteni ai fostului regim sunt reactivaţi, Monica Macovei se ţine de reclamaţii la „Înalta Poartă” europeană. „CSOP, institut de sondare din siajul PDL, a fost pus „la treabă”. Şi ce „aflăm” din cercetarea din septembrie 2013? Că, la capitolul încredere, Crin Antonescu este la aceeaşi cotă cu Traian Băsescu şi Gigi Becali (16%), iar MRU şi Theodor Stolojan le suflă în ceafă cu 15, respectiv 14%. Avem şi o premieră, posibilul prezidenţiabil „iepure” al PDL, Cătălin Predoiu, ţine şi el aproape cu un (doar) 11% (cu siguranţă în viitorul sondaj CSOP, Predoiu va „creşte”), iar Elena Udrea este şi ea acolo, cu 12%”

Jurnalul Naţional deschide cu un articol intitulat: În Gala Bute, DNA a pierdut-o pe Udrea. Dosarul “Campion pentru România” are toate datele unei acţiuni “bani pentru partid”. „Dosarul “Gala Bute” se apropie de final şi va avea un singur vinovat: Rudel Obreja. Dezvăluirea a fost făcută chiar de Obreja, care este acuzat de deturnare de fonduri europene în urma unei sesizări făcută de Comisia Europeană prin OLAF. Elena Udrea nu a fost nici măcar citată în acest dosar deşi meciul nu ar fi putut avea loc fără sponsorizarea de aproape două milioane de euro oferită cu generozitate de ministerul pe care l-a condus.”

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă