„Cum a scăpat basma curată americanul care l-a ucis pe Teo Peter”, titrează Adevărul în ediţia de miercuri: „Acum şapte ani, Christopher VanGoethem, puşcaşul marin american care a intrat cu maşina în taximetrul lui Teo Peter ucigându-l pe muzician pe loc, era achitat de acuzaţia de omor prin neglijenţă de către un tribunal militar convenit în Quantico, Virginia. Verdictul a declanşat proteste în România, atât în stradă, cât şi la nivel diplomatic, ambasadorul american la Bucureşti de la acea vreme declarându-se extrem de îngrijorat de efectele incidentului asupra relaţiilor româno-americane. Fiul lui Teo Peter spunea în 2009 că tribunalul american ‘a sfidat printr-o sentinţă injustă nu doar o familie, ci milioane de români care au văzut ce s-a întâmplat’. După ce îl paşaportaseră pe sergentul american din ţară la puţin timp după accident, americanii reuşiseră şi să-l scoată nevinovat. Cum a fost posibil aşa ceva?”.
„Sub patronajul Casei Regale şi la iniţiativa reţelei REGINA MARIA, primul club regal al medicilor din România”, aflăm din Cotidianul: „Reţeaua privată de sănătate REGINA MARIA inaugureză, miercuri, sub patronajul Casei Regale a României, CLUBUL REGAL AL MEDICILOR.REGINAMARIA este cea mai mare reţea privată de sănătate din România. Desfăşurat în prezenţa membrilor fondatori – personalităţi importante ale vieţii medicale – la eveniment sunt aşteptaţi ca invitaţi de onoare reprezentanţi ai Casei Regale a României”.
„În atenţia ANI, a Parchetului şi a Alinei Gorghiu: Bogdan Olteanu este incompatibil”, scrie Curentul: „Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, se află în consiliul de administraţie al Băncii Naţionale din octombrie 2009. În Legea privind Statutul BNR, intrată în vigoare în iulie 2004, la articolul 34 (Incompatibilităţi şi conflicte de interese) se prevede, printre altele, că membrii consiliului de administraţie sunt supuşi regimului incompatibilităţilor şi conflictelor de interese prevăzut de lege. Mai mult, paragraful următor stipulează că membrii consiliului de administraţie se dedică exclusiv exercitării atribuţiilor lor, fiind prevăzută doar posibilitatea desfăşurării de activităţi didactice şi de cercetare ştiinţifică. Bogdan Olteanu deţine din 2008 funcţia de Arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României. Din 2012, Bogdan Olteanu ocupă postul de preşedinte al acestei structuri, conform declaraţiei de interese depuse la data de 11.06.2012. Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional este o instituţie permanentă de arbitraj, fără personalitate juridică şi funcţionează pe lângă Camera Naţională (Camera de Comerţ şi Industrie a României). Potrivit Legii nr. 39/2011 pentru modificarea şi completarea Legii camerelor de comerţ din România nr. 335/2007, Camerele de comerţ sunt organizaţii autonome, neguvernamentale, apolitice, fără scop patrimonial, de utilitate publică, cu personalitate juridică, create în scopul de a reprezenta, apăra şi susţine interesele membrilor lor şi ale comunităţii de afaceri în raport cu autorităţile publice şi cu organismele din ţară şi din străinătate”.
„AMENDAMENTUL IORDACHE: deputatul acuză prea multe interceptări pe mandat de siguranţă naţională, ofiţerii SRI susţin că vor fi obligaţi să încalce legea”, potrivit Gândul: „Deputatul PSD Florin Iordache a propus un amendament care are drept consecinţă faptul că toţi inculpaţii din dosarele de corupţie care „au picat” pe mandat de siguranţă naţională vor scăpa (…) Potrivit SRI, acest amendament ar face imposibil investigarea infracţuinilor de corupţie, dar şi a altor infracţiuni comune prevăzute de legea penală. Practic, ofiţerii SRI ar fi obligaţi să nu sesize procurorii când constată că, spre exemplu, un cetăţean se pregăteşte să comită un omor şi nu vor putea să pună la dispoziţia acestora interceptări”.