Din Curentul aflăm că Guvernul sacrifică sănătatea românilor pentru a avea mai mulţi bani la buget.
”Directiva europeană anti-tutun impune restricţii cu privire la comercializarea ţigărilor cu arome şi la aspectul pachetelor de ţigări, însă Guvernul României nu susţine aceste modificări pentru că ”au un impact negativ asupra bugetului”, impactul pozitiv asupra sănătăţii populaţiei fiind ignorat”, scrie Curentul.
”Calcule politice pe locul ca şi vacantat la CC prin plecarea Divei la CEDO”, titrează Jurnalul Naţional.
”Atmosfera din interiorul CC se arată mai liniştită o dată cu terminarea mandatului Aspaziei Cojocaru şi prosibila mutare la Strasbourg a Iuliei Motoc, o veritabilă Divă a instituţiei care veghează asupra constituţionalităţii. Cine îi ia locul în instituţia care are deja sarcină public trasată de Băsescu Traian să respingă modificările la Constituţie?” se întreabă ziarul.
”Motoc a fost susţinută în 2010 de PDL, dar propunerea a venit din partea UNPR, pe atunci în arcul care sprijinea guvernul Boc. Evident că va fi o luptă aprigă în Senat pentru desemnarea candidatului USL între PSD, PNL şi PC. Numele posibile sunt ale senatorilor Şerban Nicolae, Tudor Chiuariu, Victor Ciorbea”, explică Jurnalul Naţional.
Din Adevărul aflăm dezvăluirile făcute de fostul membru al Consiliului de Administraţie Tarom, Lucian Isar, din interiorul companiei.
”Isar spune că presiunile asupra managerului privat Christian Heinzmann nu vor înceta până când acesta nu-şi va da demisia şi precizează că acesta „este «rugat» aproape zilnic, în ultima perioadă, să se îmbolnăvească ori să se ceară afară pentru orice motiv doreşte să invoce“. În acest scop, susţine Isar, Consiliul de Administraţie s-a împărţit în două tabere, pentru început disproporţionate: patru dintre cei şase care susţineau planul de management al companiei şi alţii doi, aliniaţi cu dorinţa ministrului, care erau împotriva acestuia”, scrie publicaţia.
Din Cotidianul aflăm ”cum poţi să fii investitor privat pe banii statului”.
”Finalist în procedura privatizării CFR Marfă, antreprenorul Gruia Stoica (GFR) este pe cale să dea lovitura vieţii: să preia CFR Marfă (care este de altfel principalul concurent al firmei sale), dar şi operatorul de transport feroviar similar din Bulgaria. Extrem de interesant este însă următorul aspect: o bancă românească de stat îl ajută pe Stoica să intre în Bulgaria”, arată ziarul.
Ziarul Financiar ia în discuţie slăbiciunile economiei aşa cum au fost ele văzute la ZF Bankers Summit ’13.
”Statul ar trebui să înfiinţeze un fond de investiţii care să capitalizeze companiile industriale cu capital românesc aflate în dificultate, care se confruntă în principal cu un nivel slab de capitalizare, dar care au perspective de redresare, a declarat ieri Mişu Negriţoiu, chairman al ING Bank, la conferinţa ZF Bankers Summit ’13”, explică ZF.
Citeste mai mult: adev.ro/mocd9l