5.2 C
București
vineri, 15 noiembrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Dreapta se SPARGE în bucăţi, intonând imnul unităţii

REVISTA PRESEI: Dreapta se SPARGE în bucăţi, intonând imnul unităţii

„Dreapta se sparge în bucăţi, intonând imnul unităţii”, titrează Adevărul în ediţia de joi: „Formarea Partidului Popular, preconizată de adversarii lui Vasile Blaga din PDL, vine pe fondul înmulţirii partidelor şi ONG-urilor de dreapta. Învinşi clar la alegerile parlamentare din decembrie 2012, liderii partidelor de dreapta vorbesc sistematic despre unitate, dar acţiunile concrete merg în direcţia separării. Din Alianţa România Dreaptă (ARD), sigla sub care au participat la alegerile parlamentare, au rezultat patru grupări politice. Este vorba de două partide – PDL şi Noua Republică, Alianţa Dreptate şi Adevăr şi fundaţia Mişcarea Populară. Mai mult, disidenţii din PDL, nemulţumiţi de modul în care Vasile Blaga conduce partidul, vorbesc despre înfiinţarea unei noi formaţiuni – Partidul Popular. Informaţia a fost confirmată oficial de Gabriel Berca, unul dintre susţinătorii Elenei Udrea. Berca a demisionat, recent, din PDL şi afirmă că Partidul Popular o să apară ‘foarte repede'”.

„Conflict în USL. Ponta acuză un liberal de atac la PSD, dar nu vede agresiunile lui Sebastian Ghiţă”, potrivit Cotidianul: „Premierul Ponta, împrumutând limbajul lui Traian Băsescu, acuză o campanie anti PSD în beneficiul unor grupuri de interese, dar nu prezintă vreo dovadă; Antonescu răspunde diplomatic ieşirii aiuritoare a lui Ponta de miercuri seara. Miercuri seara s-a declanşat primul conflict real, vizibil în public, în cadrul USL. Premierul Victor Ponta a cerut liberalilor să îl excludă din partid pe senatorul Sorin Roşca Stănescu, motivând că acesta a încălcat prevederile protocolului USL prin atacarea PSD.

Ce l-a deranjat pe premier. Roşca, alături de colegii săi Victor Ciorbea, Sorin Ilieşiu şi Corneliu Dobriţoiu a demisionat din comisia parlamentară specială de verificare a legalităţii interceptărilor comunicaţiilor judecătorului român de la CEDO, Corneliu Bârsan. Cei patru au demisionat şi Roşca i-a acuzat pe PSD-iştii din comisie că încearcă să muşamalizeze ancheta parlamentară. În acelaşi timp însă, Victor Ponta – nici măcar în calitate de preşedinte PSD – nu scoate un cuvânt privind nu campania, ci agresiunea continuă – de câteva luni bune –şi deşanţată contra PNL a postului TV patronat de amicul său de partid şi de excursii în străinătate, Sebastian Ghiţă, deputat PSD”.

Citeşte şi Ponta: E o problemă serioasă în USL în cazul lui Roşca Stănescu, aşteptăm poziţia oficială a PNL

„Primul ‘succes’ răsunător al lui Relu Fenechiu: eşuarea privatizării CFR Marfă”, scrie Curentul: „După ‘succesul’ major înregistrat de cabinetul Ponta la privatizarea Oltchim, USL se pregăteşte să reediteze ‘performanţa’, semn că avem de-a face nu numai cu cel mai cinstit guvern din toate timpurile, aşa cum se lăuda premierul, ci şi cu cel mai performant dintre ele. Performant în eşecuri, dacă analizăm rezultatele privatizărilor încercate de guvernul USL. Astfel, deşi în şedinţele de guvern se anunţau investitori strategici, performanţi, de renume mondial, care râvnesc la CFR Marfă, iată că ne aflăm deja în faţa unui prim eşec în procesul de privatizare al acestei companii strategice pentru România”.

Potrivit Gândul, „Băsescu îi cedează lui Ponta scaunul de la Consiliul European pe 22 mai: ‘Eu nu sunt binevoitor cu nimeni. E un semn de încredere'”: „După conflictul de anul trecut legat de reprezentarea României la Consiliul European, preşedintele Traian Băsescu îi cedează locul pe 22 mai, la summitul informal al şefilor de stat şi de Guvern, premierului Victor Ponta. Motivul este acela că subiectul principal al întâlnirii este legat de energie. În plus, reuniunile informale ale Consiliului European nu se finalizează cu decizii scrise”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă