26.5 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Directorul suspendat CNADNR are colegi care „au case mai mari...

REVISTA PRESEI. Directorul suspendat CNADNR are colegi care „au case mai mari decât Versailles-ul”

În ziarele de vineri citim dezvăluiri ale directorului suspendat din CNADNR despre salariaţi care se îmbogăţesc prin mijloace ilegale, şi aflăm care este preţul mediu al apartamentelor vechi cu trei camere din Capitală.

Gândul prezintă un interviu cu directorul suspendat al CNADNR, Alin Goga, care a dezvăluit că sunt directori care „au case mai mari decât Versailles-ul şi au lucrat toată viaţa lor la stat”. „Mai e o problemă.  Au gestionat contracte care şi-au mărit valoarea de la un milion de euro la 10 milioane de euro, au contracte pe nişte caiete de sarcini doar la anumite firme, adică erau făcute caiete de sarcini mănuşă, pentru anumite firme”, a spus Alin Goga.  El va fi suspendat, după încheierea concediului de odihnă, ca urmare a unei apariţii într-o emisiune TV în care a reclamat neregulile din instituţie. CNADNR şi-a motivat sancţiunea prin faptul că Goga „a furnizat informaţii în legătură cu activitatea companiei fără a fi împuternicit sau fără a avea mandat de la conducerea CNADNR”.

În Ziarul Financiar citim că preţul mediu al apartamentelor vechi cu trei camere din Bucureşti a ajuns la circa 76.250 de euro în luna iulie, valoare similară cu cea înregistrată în luna ianuarie a acestui an. Cele mai scumpe apartamente se găsesc în continuare în partea ultracentrală a Bucureştiului, precum Piaţa Unirii sau Piaţa Victoriei, unde preţurile depăşesc 115.000-120.000 de euro. Un alt cartier scump este Aviaţiei, unde în iulie preţul solicitat de vânzători pentru un apartament vechi de trei camere era în medie de 107.000 de euro. Cele mai ieftine cartiere sunt Drumul Taberei, Berceni şi Crângaşi, cu preţuri medii de 58.000-61.000 de euro.

În ziarul Adevărul citim despre zona deşertificată numită „Sahara Olteniei”, cuprinsă între Calafat, Poana Mare, Sadova, Bechet, Dăbuleni şi Dunăre. Specialiştii au declarat că problemele au început în momentul în care au fost tăiate pădurile şi au precizat că deşertificarea afectează în momentul de faţă peste 100.000 de hectare de teren. Astfel, oamenii s-au orientat către culturile tropicale. „Cultivăm fasole africană, cartofi dulci şi arahide în Sahara Olteniei. Terenul este nisipos la Dăbuleni şi nu vom reuşi niciodată să avem recolte bogate de porumb sau de grâu. Cum sistemul de irigaţii nu va mai fi pus la punct niciodată, trebuie să ne descurcăm fiecare cum putem. Înainte de Revoluţie, la noi în zonă se iriga totul. Acum, dacă o să mergeţi pe câmp, nu o să mai vedeţi nici urmă din acel sistem din perioada comunistă“, a spus Dumitru Stoica. Unii agricultori au mai povestit supăraţi că în următorii 20 de ani vor ajunge să pună banana sau măsline.

ProSport prezintă un interviu cu fostul finanţator al Vasluiului, Adrian Porumboiu, care a vorbit despre ceea ce a dezavantajat Steaua în partida cu Astra, în care campioana a avut trei goluri anulate eronat de Sebastian Colţescu.  Porumboiu a adus critici brigăzii de arbitrii, dar şi a celor din fruntea arbitrajului românesc.  Acesta a făcut şi câteva dezvăluiri în ceea ce priveşte gradul de rudenie dintre Alexandru Deaconu şi Sebastian Colţescu. „Un arbitraj penibil, marca Colţescu. A fost o manieră tendenţioasă şi periculoasă pentru orice arbitraj. Cei trei au venit chitiţi la acest meci. Nu pot să găsesc nicio explicaţie. S-a operat cu barda. Nu e problema CCA-ului cu Colţescu, doar a medicilor. Penalty-ul a fost, e o imprudenţă din partea jucătorului Stelei. Vina lui Vassaras este doar că şi-a luat un colaborator ca Deaconu, care a fost tot un fel de paraşută în arbitraj. Sunt cumetri, nu ştiu exact acum ce sunt cei doi, ceva prin alianţă. Nu poţi să-l susţii pe Colţescu la câte greşeli a făcut. Am pierdut şi noi campionate din cauza lui. Sigur nu a avut un singur sponsor Colţescu, au fost mai mulţi”, a spus Adrian Porumboiu. 

În Wall Street citim ce implicații legale ar putea avea dispută Google-BMW pe numele Alphabet. Avocatul specializat în dreptul proprietății intelectuale, Paul Cosmovici, a explicat că industriile în care operează cele două entități sunt total diferite, iar mărcile funcționează pe clase de produse și servicii, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să apăra probleme câtă vreme Google nu va începe să producă automobile sub brand-ul Alphabet.  „În mod normal confuzia e doar aparentă. Pe de altă parte, de regulă se încheie acorduri de coexistență. Mai mult că sigur vor avea așa ceva dacă vorbim de un conflict deschis”, spune Cosmovici, fondator și CEO al casei de avocatură Cosmovici Intellectual Property. „Riscul mai mare ar veni de la companiile de tech care dețin mărci anterioare cu particula Alphabet. Oricât de mică, buturugă va putea răsturna carul mare”, a adăugat avocatul.

Din Evenimentul Zilei aflăm că poliţistul aflat în comă după ce a fost lovit de patronul turc Abdulah Atas, alias „Stăpânul veiozelor”, a fost luptător în trupele speciale. Gheorghe Ionescu a făcut parte din brigada care a fost trimisă în Valea Jiului, la ultima mineriadă. Familia polițistului a apelat la colegii din cadrul sindicatului agenților de poliție, dar și la oficiali din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), în încercarea disperată de a-i salva viața omului legii. Ieri, soția sa a chemat și un preot la Spitalul de Urgență „Floreasca”. Aflat la Predeal, secretarul de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, Raed Arafat, a declarat că este oricând dispus să aibă un dialog cu membrii familiei polițistului de la Rutieră pentru a stabili prioritățile care îi pot salva viața. „Deocamdată, nu am informații de la medicii de la Spitalul de Urgență Floreasca și nu mă pot pronunța. Însă, dacă familia are nevoie de ajutor, cu siguranță îl vom oferi”, a spus Arafat.

 

 

Cele mai citite

Atac armat în SUA: cel puțin patru persoane și-au pierdut viața

Un atac armat tragic a avut loc sâmbătă seara în Birmingham, Alabama, unde mai mulți atacatori au deschis focul, ucigând patru persoane și rănind...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Femeie găsită carbonizată într-o casă cuprinsă de un incendiu

O tragedie a avut loc în comuna Laza, județul Vaslui, unde o femeie de 50 de ani a murit carbonizată în propria locuință în...
Ultima oră
Pe aceeași temă