„12 ţări trebuie să ne achite datorii de 2,3 miliarde de dolari, de pe vremea lui Ceauşescu”, titrează Adevărul în ediţia de marţi: „Statul român are de recuperat datorii pe care unele ‘ţări pretine’ regimului Ceauşescu nu le-au achitat. România şi-a luat adio de la 241 de milioane de dolari, bani datoraţi de state aflate în incapacitate de plată.
Sfârşitul anilor ’70 şi anii ’80 au însemnat pentru români o luptă continuă pentru supravieţuire. O goană neîntreruptă pentru hrană şi alimente. În paralel, tot ce se producea bun în ţară pleca la export: produse agricole, confecţii, utilaje, servicii pe proiectare şi montaj, armament”.
Din Cotidianul aflăm „Cum se face campanie. Pastori ai unor biserici penticostale din Arad au devenit agenţi electorali ARD”: „La slujba din biserica penticostală ‘Gloria Bujac’ din Arad au participat membri şi candidaţi ARD: MRU, Seculici, Falcă, Boghicevici, Tipei. Pastorul Moise Ardelean s-a transformat astfel în agent electoral pentru ARD”.
„Voiculescu, recompensat pentru serviciile aduse Securităţii cu deplasări în Germania şi Franţa”, scrie şi Curentul: „Zicala conform căreia norocul şi-l face fiecare cu mâna lui se potriveşte perfect lui Dan Voiculescu, care şi-a stabilit ţelul încă din perioada adolescenţei: a urmat Facultatea de Comerţ Exterior din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Ulterior a reuşit să-şi pună în valoare cunoştinţele dobândite pe băncile facultăţii, în relaţiile sale cu fosta Securitate, aşa cum reiese din documente din arhiva CNSAS”.
Evenimentul zilei dezvăluie cum „Patru preoţi au căzut în ‘capcana Gigi Becali'”: „Se zice că banul e ochiul dracului. Un experiment EVZ demonstrează că până şi preoţii cedează în faţa unor promisiuni pecuniare.
L-am ales pe Gigi Becali, ştiută fiind dărnicia lui pentru lăcaşurile de cult. EVZ a convins un ‘careu de popi’, din colegiul în care candidează Becali, ca, în schimbul promisiunii unor donaţii consistente, să-i facă acestuia campanie electorală în cadrul slujbelor de duminică, lucru strict interzis de Patriarhie”.
„EI MERITĂ ROMÂNIA. Manuel Radu, preotul care la 36 de ani creşte copiii săraci din Urlaţi: ‘Am vrut să cer eu, nu ei. Aşa am devenit cerşetorul copiilor'”, aflăm din Gândul: „Costel Pîrnău, timişoreanul care zideşte case cu o singură mână, deşi are picioarele şi un braţ lipsă, a fost primul român cu a cărui poveste gândul a demarat campania EI MERITĂ ROMÂNIA. Zidarul care ridică case, reclădindu-se pe sine, şi odată cu el ne dă putere tuturor celor care i-am citit povestea, a devenit exemplu pentru mii de români.
În nici 24 de ore de când pe site-ul gândul a fost publicat video reportajul cu timişoreanul de 37 de ani, peste 53.000 de oameni au vizualizat materialul. Cei mai mulţi dintre ei l-au considerat pe Costel Pîrnău un exemplu. Un model. El dă speranţă că-n ţara asta curajul, dăruirea munca, muzica, iubirea pot transforma un vis într-o realitate”.
„HALUCINANT EXEMPLU prin care judecătorul Cristi Danileţ explică condamnarea lui Adrian Năstase. WC-ul reapare în expozeul magistratului2, scrie şi Jurnalul Naţional: „Judecătorul Cristi Danileţ, membru ales în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), a sărit în apărarea colegei sale de CSM, judecătoarea Livia Stanciu, preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dar şi a completului care l-a condamnat pe Adrian Năstase la închisoare cu executare.
Luni a fost publicată motivarea acestei hotărâri judecătoreşti, ceea ce a determinat o serie de comentarii publice, dat fiind interesul opiniei publice fata de acest subiect. Imediat, Cristi Danileţ a postat pe contul său de Facebook un expozeu, în care explică cum este posibil să fie condamnată o persoană fără a exista probe directe împotriva acesteia”.