16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Cum ne-am făcut de râs la Târgul de Carte de...

REVISTA PRESEI. Cum ne-am făcut de râs la Târgul de Carte de la Frankfurt: Standul României, „mizerabil” şi „ruşinos”

Adevărul scrie, marţi, despre ‘Jaful secolului’: la un an de la furtul tablourilor din Olanda, coordonatoarea cercetărilor din acest caz, procurorul DIICOT Raluca Botea, a povestit cum au reuşit autorităţile să-i prindă pe hoţii români.

„I-am anunţat în ianuarie, imediat după Sărbători, pe colegii noştri olandezi că avem suspecţi români. Iniţial, au fost chiar neîncrezători, ei bănuiau o grupare… parcă de albanezi. Ei (n.r. – anchetatorii olandezi) ne-au trimis atunci fotografiile suspecţilor lor. Iar noi le-am trimis fotografiile suspecţilor noştri şi i-am rugat să verifice, pe filmul de securitate din Kunsthal din zilele anterioare jafului, dacă vreunul apărea în imagini“, îşi aminteşte Raluca Botea. Surpriză: suspecţii românilor chiar fuseseră la Kunsthal, în mai multe rânduri, în zilele dinaintea jafului”, a povestit Raluca Botea pentru Adevărul.

Evenimentul Zilei prezintă, marţi, cazul fostului senator PSD Cătălin Voicu, a cărui familie a fost împroprietărită,  în 2012, în baza Legii 18, cu un domeniu de 50 de hectare, pe care se afla şi un complex de vânătoare: „Un fost politician, aflat acum în puşcărie, a dat un tun de 500.000 de euro”.

Gândul scrie, marţi, despre cum s-a făcut România de râs la Târgul de Carte de la Frankfurt: „Stimat public, onorate scaune!” România, „în capot şi şlapi”, s-a făcut de râs la Frankfurt. Ministrul Culturii nu înţelege a cui este vina”.

 


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/dfe713449a02471fe352662ad5f31489/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

„La Târgul de Carte de la Frankfurt, cel mai mare astfel de eveniment din lume, la care, dacă nu eşti, nu exişti din punct de vedere literar, România a existat cu un stand prăfuit de o sută de metri pătraţi. Standul este descris de agenţi literari, editori şi scriitori români prezenţi la târgul care s-a desfăşurat în perioada 9-13 octombrie, drept „mizerabil”, „ruşinos”, „urât” ori „o dezamăgire”, notează jurnaliştii de la Gândul.

Curentulprezintă, marţi, povestea noului purtător de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada: „După aproape de un an de bâlbe şi neprofesionalism total, Andrei Zaharescu a fost trimis la relaxare în însorita Africa de Sud. În locul său, Ponta a adus un sociolog cu un trecut încurcat şi la fel de pătat de imaginea lui Felix Voiculescu ca şi predecesorul său, adică pe Mirel Palada. Asta nu ar fi nimic pe lângă faptul că Ponta a dat drumul la o serie de sondaje manipulatoare făcute SocioPol, un institut de sondare creat de Palada după despărţirea de CCSB-ul (Compania de Cercetare Sociologică şi Branding) al cărui acţiuni au fost vândute lui Felix. Aşadar, chiar în ziua când apărea ultimul sondaj al SocioPol legat de personalităţile politice din România, Palada era uns ca purtător de vorbe al Palatului Victoria”.

Cele mai citite

Raya a salvat-o pe Arsenal de la eșec! Portarul spaniol a avut o paradă uluitoare

David Raya, portarul lui Arsenal, a fost protagonistul unei duble parade impresionante care a salvat echipa sa în meciul împotriva Atalantei, scor 0-0, din...

Fonduri Elvețiene: Oxigen financiar pentru IMM-urile din România

Peste 55 de milioane de franci elvețieni sunt la dispoziția IMM-urilor pentru investiții în sectorul productiv Ministrul Marcel Boloș și ambasadorul Elveției în România, Massimo...

Menține igiena și siguranța cu săpunuri și dezinfectanți de top de la Sanito.ro

În contextul actual, asigurarea unei igiene riguroase este mai importantă ca niciodată. De la birouri și spații comerciale, până la utilizarea acasă, produsele Sanito.ro...
Ultima oră
Pe aceeași temă