În ziarele de joi, citim despre comisarul de la Brigada Rutieră, Marius Maghiari, care, deşi este funcţionar public, trăieşte într-o vilă, deţine un autoturism şi un hotel-restaurant de lux, dar şi despre munca operatoarelor de la Ambulanţă, pe care majoritatea oamenilor care sună la 112 nu o înţeleg.
În ziarul Adevărul citim despre comisarul de la Brigada Rutieră, Marius Maghiari, care a ridicat o vilă cât un palat, dar şi un restaurant de lux, din salariul de bugetar. Însă, toate sunt pe numele soţiei, pentru că legea nu-i permite ofiţerului să facă afaceri sub acoperirea uniformei. Potrivit declaraţiei de avere, poliţistul nu are nici case, nici afaceri, nici maşini şi nici conturi în bănci, ci doar datorii. Cu toate acestea, garajul subteran al vilei în care trăiește comisarul adăpostește mai multe maşini, printre care un autoturism de lux Mercedes ML. Lipit de gardul vilei, familia Maghiari mai are hotelul-restaurant ”Papion”, local frecventat de multe vedete din showbiz. În plus, presa a relatat pe larg despre legăturile familiei lui Marius Maghiari cu Sebastian Dobrescu, personaj controversat, care s-ar ocupa cu cămătăria. Potrivit portalului instanţelor de judecată, Dobrescu are mai multe dosare în care a cerut executarea silită a unor persoane pe care le-a împrumutat.
Evenimentul Zilei prezintă povestea operatoarelor de la Ambulanță, care lucrează la foc continuu, 12 ore, după care se odihnesc 24. Când sunt în tură, la fiecare oră sunt obligate să ia 10 minute pauză, dar niciodată nu ies împreună. Dacă se ridică două în același timp, se înțeleg din ochi: una se așază la loc. „Tineretul, în general, e impulsiv și recalcitrant. Nu contează când le explici că sunt alte cazuri urgente, ei vor să aibă întâietate. Apoi, ne reproșează mereu că suntem plătite din banii lor. Dar și noi suntem angajate, muncim și plătim aceleași taxe ca și ei. Nu contează că suntem și noi oameni”, a spus Marinela Lepădatu. Orice injurii ar primi, operatoarele n-au voie să răspundă. Operatoarea a povestit că oamenii au tendința să exagereze și se enervează dacă li se spune că mai durează până ajunge la ei un echipaj. „Nu vreau să minimalizez simptomatologia și afecțiunea niciunei persoane. Dar pentru fiecare om care sună la Ambu lanță febra de care suferă este cel mai grav lucru care putea să i se întâmple. Dânsul, dânsa, poate nici nu pot sau nu vor să se gândească că «pot să mai aștept, că nu mi se întâmplă nimic », dar că pacientul cu infarct nu poate să aștepte, nici cel din accident auto, nici ăla care are traumatism cu hemoragie masivă!”, a mai spus operatoarea, care a precizat că îi este greu să facă oamenii să înţeleagă că resursele trebuie prioritizate.
ProSport prezintă un interviu cu Marius Niculae, care a vorbit despre foştii săi coechiperi de la Dinamo, club la care s-a format şi a făcut pasul spre marea performanţă. Atacantul a dezvăluit mai multe întâmplări amuzante care îi au în prim plan pe Giani Kiriţă şi Adrian Mutu. „În perioada în care nu prea jucam titulari, stăteam pe bancă şi făceam pariuri despre cine o să intre şi o să marcheze. În teren ne certam tot timpul pentru că nu ne dădeam pase, Adi era mai mofturos. Când eram cu el şi cu Giani în America, era un montagne russe într-o sală. Eu şi cu Giani ne dădusem deja şi ştiam că primul loc e cel mai urât, aşa că am făcut o regie şi am început să ne certăm cine să stea pe primul loc. A venit repede Adi şi a zis că stă el pe primul scaun, că doi se ceartă şi al treilea câştigă. Când a început totul şi nu mai vedea pe unde se duce, a început să ne înjure, iar eu cu Giani nu mai puteam de râs”, a povestit Niculae.
Din Ziarul Financiar aflăm că Bucureştiul are şapte hoteluri de lux, de două ori mai puţine decât Praga, cea mai cunoscută capitală din Europa Centrală şi de Est din punct de vedere turistic. De altfel, după numărul de hoteluri de lux, România se află pe poziţia a treia, după Praga şi Budapesta, însă înainte de Varşovia şi Sofia, potrivit datelor oferite de compania de cercetare de piaţă STR Global. Numărul hotelurilor de lux nu se referă la numărul total al hotelurilor de cinci stele, ci la numărul proprietăţilor care îndeplinesc o serie de condiţii valabile la nivel mondial pentru a fi considerate de lux, conform oficialilor STR Global. Potrivit datelor ZF, hotelurile incluse de STR Global în categoria de lux sunt: JW Marriott, Intercontinental, Hotel Cişmigiu, Hotel Epoque, Hotel Pullman, Radisson Blu şi Athénée Palace Hilton.
În Gândul citim despre un director din CNADNR, care a fost suspendat după ce a participat la o emisiune TV unde şi-a criticat şefii şi instituţia la care lucrează, vorbind despre ilegalităţi la nivelul Companiei. Nu este pentru prima dată când Alin Goga, director adjunct de investiţii în cadrul direcţiei regionale de la Craiova şi fost director la departamentul juridic din aceeaşi companie, a făcut grave acuzaţii despre modul cum se lucrează în Compania Naţională de Autostrăzi. Compania de Drumuri a arătat, într-un comunicat, că fişa de post semnată de toţi salariaţii CNADNR interzice acestora să acorde interviuri şi să furnizeze documente sau informaţii în legătură cu activitatea CNADNR în lipa unui mandat acordat de directorul general.
În Wall Street citim că una din două companii îşi creşte volumele de angajări în a doua pare a anului 2015. În același timp, doar 9% dintre organizații apreciază o scădere a angajărilor. Un procent mare din rândul companiilor mari și foarte mari, raportează o creștere de 12%, respectiv 4% față de prima jumătate a anului. Companiile de mărime mijlocie spre mare tind a fi mai echilibrate față de politică de angajare, 50% raportând o menținere a volumului, și doar 36% dintre ele estimând o creștere medie cu 10%. Estimarea medie de creștere cea mai mare se înregistrează în rândul companiilor de mărime mijlocie, indicând un volum mai mare al angajărilor cu 23 de puncte procentuale.