„PDL, agitat de perspectiva excluderilor”, titrează Adevărul în ediţia de vineri: „Aflaţi pe lista neagră a conducerii PDL, Cristian Preda, Teodor Baconschi şi Sever Voinescu provoacă reacţii contradictorii în PDL. Adepţii lui Blaga vorbesc despre excluderea acestora, în timp ce adversarii şefului PDL pledează împotriva sancţionării.
Liderul PDL, Vasile Blaga, susţine că nu există o listă prealabilă cu cei care trebuie excluşi din partid. ‘Niciodată nu m-am opus criticilor din partid, dar aici deja este vorba de denigrare. Criticile sunt binevenite, deşi noi avem şi un program politic care vorbeşte de principiul celor trei D, iar Blaga, ca preşedinte al partidului, este primul obligat să îl respecte: Discuţii, Decizie, Disciplină, şi avem şi un statut care, la primul punct, spune că toate discuţiile se poartă în interiorul şi exteriorul partidului până se iau decizii, iar după aceea nu se mai discută’, a comentat Blaga”.
„‘Barrosogate’ – cel mai mare scandal din interiorul instituţiilor europene. Organizaţia non-guvernamentală OLAF a devenit inchiziţia personală a lui Barroso”, potrivit Cotidianul: „Cel mai mare scandal de corupţie de la Bruxelles zguduie şandramaua politică a popularilor europeni. Este vorba despre demiterea rapidă, şi fără dovezi, de către preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a fostului comisar european pentru sănătate John Dalli, acuzat de corupţie şi trafic de influenţă. Au apărut noi dovezi că Barroso a comis un abuz. Dalli era nevinovat şi nu exista niciun temei să fie demis. Scandalul Dalli evoluează rapid în ceea ce unii au numit ‘Barrosogate’, devenind cel mai mare scandal din interiorul instituţiilor europene, de la semnarea Tratatului de la Roma încoace, scandal care pune într-o lumină totalmente defavorabilă figura şefului Comisiei Europene, dar şi Oficiul de Luptă împotriva Fraudelor (OLAF)”.
„‘Ciocu’ mic!’– noua politică a USL, scrie şi Curentul: „În absenţa soluţiilor menite să asigure o viaţă mai bună românilor, guvernanţii recurg la ameninţări, pe principiul ‘ciocu mic, noi suntem la putere acum!’, ca să cităm din clasici în viaţă. Prin urmare, cei care îndrăznesc să protesteze faţă de măsurile guvernului Ponta care duc invariabil la zeci de mii de disponibilizări în ţară sunt ameninţaţi direct de către directorii cocoţaţi în funcţii de PSD, sub titulatura pompoasă de manageri generali, şi indirect chiar de către premierul României. În timp ce oamenii ies în stradă pentru a-şi cere drepturile şi respectarea contractului colectiv de muncă, atât Victor Ponta cât şi subalternii acestuia le transmit protestatarilor să ‘o lase mai moale’ cu acest gen de manifestaţii, în caz contrar urmând să fie plasaţi în fruntea listei cu disponibilizaţi”.
Din Gândul aflăm că „Albanezii au luat foc după ce Bechtel le-a umflat preţul ‘autostrăzii patriotice’ la 16,4 milioane euro/km. În România, un kilometru a ajuns la 24 de milioane”: „Albania, o ţară cu o populaţie de circa trei milioane de locuitori, are o singură autostradă, cu o lungime totală de 100 de km, care va lega Albania de Kosovo. Proiectul a fost denumit ‘autostrada patriotică’ şi este considerat cel mai mare proiect de infrastructură din istoria Albaniei. O parte din autostradă – segmentul dintre Rreshen (în zona de centru a Albania) şi Kalimash (nord-estul Albaniei), de 61 km – a fost inaugurat în iunie 2009. Alţi 38 km de autostradă, dintre Morine şi Vermica, aproape de Suhareka, a fost deschişi circulaţiei în noiembrie 2011”.