„Ce a făcut Ponta cu ‘Lista lui Barroso'”, titrează Adevărul în ediţia de miercuri: „Comisia Europeană publică miercuri raportul privind justiţia din România, în care un loc central îl ocupă cele 11 obiective ce trebuiau îndeplinite ca urmare a crizei politice de astă-vară. Patru au fost îndeplinite total, două parţial şi cinci nu au fost îndeplinite.
Pe 12 iulie 2012, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, i-a înmânat premierului Victor Ponta o listă cu 11 probleme ce trebuiau rezolvate de către Executiv, ca urmare a gravei crize constituţioanale declanşate de noua majoritate parlamentară prin modul în care a încercat suspendarea preşedintelui Băsescu”.
„Jaf şi haos la privatizarea Distribuţiei Electrice a României”, scrie şi Cotidianul: „Auditul efectuat de Curtea de Conturi a României în 2011 scoate la iveală fapte incredibile de jaf ale celor care au luat de la statul român cele cinci distribuţii de energie electrică – SC Electrica Banat SA (vândută în 2004), SC Electrica Dobrogea SA (vândută în 2004), SC Electrica Muntenia Sud SA (vândută în 2007) – toate trei achiziţionate pe bani puţini de ENEL, SC Electrica Moldova SA, vândută în 2005 către E.ON, şi SC Electrica Oltenia SA, vândută în 2005 către CeZ.
Cei trei ‘investitori strategici’ nu au făcut decât să exploateze la sânge societăţile pe care guvernanţii români le-au dat cu generozitate, s-au şters la dos cu prevederile contractelor de privatizare, au investit numai din banii luaţi din buzunarele românilor prin majorarea tarifelor, şi nu din propriul capital, au luat terenuri despre care statul român nu prea mai ştie nimic”.
Din Evenimentul zilei aflăm cine este „Omul care l-a falimentat pe Dinu Patriciu”: „Dinu Patriciu este una dintre victime. 5.000 de oameni au rămas fără locuri de muncă. Poliţia a intrat pe firul unor afaceri de milioane de euro.
O mână de oameni controlează vânzări de milioane de euro din cele mai titrate supermarketuri din România. Şefi aflaţi în conducerea unor lanţuri de magazine concurente sunt fie parteneri de afaceri, fie foşti colegi la firmele care au falimentat magazinele lui Dinu Patriciu, Minimax şi Mic.ro. Din mai multe sesizări adresate autorităţilor reiese că preţurile de achiziţie şi de vânzare a produselor la rafturi sunt dictate în funcţie de interesele acestui grup. Poliţia a intrat pe firul acestor afaceri dubioase”.
Gândul răspunde campaniei pe care vrea s-o folosească Guvernul britanic împotriva migranţilor români – „‘WHY DON’T YOU COME OVER?’ în loc de ‘Please, don’t come to Britain'”: „Cotidianul britanic The Guardian şi-a invitat cititorii să pună în practică ideea guvernului Marii Britanii de a lansa o campanie prin care să le taie cheful românilor de a veni să muncească şi să locuiască în Regat. Gândul le adresează astăzi o provocare cititorilor săi: dacă aveţi idei, postere, sloganuri, vă invităm să le postaţi pe pagina de Facebook a ziarului Gândul. În fiecare zi, noi vă prezentăm în schimb câte o propunere de-a noastră”.