21.1 C
București
luni, 1 iulie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Câţi bani are de achitat România în 2014 către FMI,...

REVISTA PRESEI: Câţi bani are de achitat România în 2014 către FMI, UE şi Banca Mondială

Adevărul scrie despre ”Românul care a botezat asteroidul gigant al Terrei”. Peti, cum este cunoscut de către prieteni inginerul Marius Petru Paniti, are de când se ştie o pasiune pentru peşteri. Nici nu-şi imagina în copilărie, atunci când se strecura prin măruntaiele pământului, că această pasiune îl va conduce spre o descoperire epocală, câţiva zeci de ani mai târziu. Momentul a venit într-o expediţie organizată de Asociaţia Speologică „Prusik“ din Timişoara, unde Marius este membru cu vechime, pe 16 iunie 2012, când au plecat într-o expediţie în zona carstică a Aninei, la Peştera de după Cârşa.

Tot în Adevărul citim despre Primul weekend în extra-sezon pe Valea Prahovei. Preţuri mai mici la cazare, pârtii mai puţin aglomerate. După aproape două săptămâni când preţurile de la munte au atins maximul acestei ierni, iar capacitatea de cazare a ajuns la aproape 100%, administratorii de hoteluri şi pensiuni de pe Valea Prahovei şi Braşov au scăzut pretenţiile, iar tarifele au devenit rezonabile pentru cazare şi masă.

În Evenimentul zilei citim despre Industria care a crescut continuu în criză: Guvernul ignoră ramura care îi asigură 3% din PIB

Când vorbim de exporturi şi importuri, toată lumea se uită la agricultură, care depinde de capriciile vremii, şi la industria auto, care este controlată de investitori străini. În schimb, despre industria textilă, deţinută de antreprenori români, se vorbeşte ca despre “croitorii Europei”, chiar dacă producătorii au reuşit să devină mai competitivi, în ciuda crizei economice mondiale. Astfel, forţa de muncă s-a redus, dar producţia s-a majorat de la 3,12 miliarde de euro în 2009, la 4,37 de miliarde de euro (3% din PIB) în 2012, industria textilă fiind una din puţinele ramuri economice care au crescut constant în criză.

Tot în EVZ citim despre BULETINE electronice, din aprilie 2014! Cum arată cartela despre care se spune că este UNEALTĂ DIAVOLEASCĂ. Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) are în plan să introducă, din această primavară, buletinele electronice. O particularitatea a acestor cărţi de identitate este prezsenţa amprentelor. Fanaticii religioşi însă nu sunt de accord cu apariţia acestor, deoarece conţin un cip care, spun ei, este de fapt „Pecetea 666”, a Fiarei Apocalipsei.

Gândul scrie că MAREA INVAZIE, o alarmă falsă. Cum au râs britanicii de tabloidele din Regatul Unit: „Ai naibii români şi bulgari! Au venit aici şi au cumpărat toate pelerinele care te fac invizibil”. „Marea invazie” a românilor şi bulgarilor în Regatul Unit la 1 ianuarie, speculată intens mai ales de tabloidele britanice, dar şi de politicieni s-a dovedit a fi, la început de an, doar o alarmă falsă. După campanii extremiste care anunţau, spre exemplu, că 29 de milioane de imigranţi din România şi Bulgaria vor păşi pe pământ englezesc odată cu ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii sau că unele companii aeriene au suplimentat zborurile tocmai din această cauză, britanicii s-au convins că totul nu a fost decât o campanie falsă.

NOTA DE PLATĂ: Câţi bani are de achitat România în 2014 către FMI, UE şi Banca Mondială, scrie Capital. România trebuie să plătească în 2014 peste 1,172 miliarde euro către Fondul Monetar Internaţional (FMI), Uniunea Europeană (UE) şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), cu 0,72% mai mult decât în 2013, din împrumutul stand-by contractat în 2009, potrivit datelor furnizate de Guvernul României.

Astfel, suma care trebuie plătită către FMI se ridică la 1,002 miliarde euro, cea către UE la 150,1 milioane euro, iar către BIRD — 20,5 milioane euro.

Un bilet de pariuri din Macedonia detonează bomba. Scandal în fotbalul românesc: Echipa lui Gică Hagi, acuzată de blat cu Chiajna, scrie Cotidianul. Un parior care a jucat un bilet în Macedonia a ghicit scorul exact la două meciuri cu cântec, unul fiind Concordia – Viitorul 1-2. O stranie coincidenţă pe acelaşi bilet. Un expert în blaturi analizează în exclusivitate cazul suspiciunii de blat. LPF şi FRF ar trebui să demareze o anchetă.

Curentul scrie despre Ion Iliescu şi femeile din viaţa sa. Iliescu, aşa cum se ştie, cel mai mult pe lumea aceasta iubeşte puterea. Dar, ca orice lider care se respectă, Iliescu este sensibil şi la farmecele feminine, iar unele reprezentante ale sexului frumos au profitat de slăbiciunile sale, cocoţându-se în funcţii importante.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă