„Ascensiunea şi decăderea lui Gigi Becali: de la bişniţa cu blugi la Parlamentul European, iar apoi în celulă”, titrează Adevărul în ediţia de miercuri: „Ascensiunea lui George Becali a început în anul 2000, după ce a reuşit să intre în Consiliul de Administraţie al clubului de fotbal Steaua Bucureşti. Tot de atunci Becali a început să aibă şi ambiţii politice. A fost în centrul a numeroase scandaluri, sfârşind prin a fi condamnat în dosarul schimburilor de terenuri.
15 noiembrie 1989. Cu pantaloni bufanţi şi cu mustaţă, Gigi Becali este pentru prima dată imortalizat în lumea fotbalului. La finalul partidei România – Danemarca 3-1, în Ghencea, Gigi îl ţinea de gât pe Hagi. Viitorul latifundiar era deja un apropiat al echipei naţionale, ducându-le jucătorilor în cantonament iaurt, brânză şi lapte. 1990–1999. Becali avea aproximativ 3 milioane de lei în momentul căderii regimului comunist. Prima afacere cu care a dat lovitura: bişniţa cu blugi. Aducea îmbrăcăminte din Turcia, cu camioanele, şi o vindea direct en-gros. După ce a ajuns la Real Madrid, Hagi l-a ajutat cu 100.000 de dolari”.
Din Cotidianul aflăm că „Remus Cernea este singurul ales care a votat împotriva legii Consens în Parlament pentru proiectul Nabucco”: „Puterea şi Opoziţia au aprobat marţi la unison proiectul privind dezvoltarea conductei de gaze Nabucco. Un singur vot a lipsit pentru ca decizia să fie luată cu unanimitatea celor prezenţi. Toate grupurile parlamentare au votat marţi în favoarea proiectului Nabucco, argumentând că este un proiect strategic. Aceeaşi atitudine au avut şi senatorii, legea urmând să fie transmisă spre promulgare. Singurul parlamentar care a votat împotrivă este deputatul Remus Cernea, fostul consilier al premierului Ponta”.
„Guvernul favorizează creşterea abandonului şcolar”, scrie Curentul: „Zeci de mii de elevi din mediul rural nu şi-au primit de mai bine de o jumătate de an banii pentru naveta şcolară, majoritatea dintre ei fiind în imposibilitatea de a mai frecventa cursurile fără acest ajutor prevăzut negru pe alb de Legea educaţiei naţionale. Ministrul Educaţiei Remus Pricopie ridică din umeri şi ignoră atât cât poate această problemă, însă elevii nu mai suportă şi protestează pentru lipsa de interes a ministerului, cerându-şi dreptul la educaţie”.
„Factura la întreţinere a statului în 2013 pentru casele de protocol: peste 40 de milioane de euro. Cât costă încălzirea în VILA COABITĂRII”, potrivit Gândul: „Doar întreţinerea pentru vilele statului rămase neînchiriate, multe dintre acestea case de protocol în care nu a mai intrat niciun demnitar de ani buni, depăşeşte anual 40 de milioane de euro. Altfel spus, fiecare cetăţean al României susţine cu cel puţin 2 euro pe an doar facturile pe care statul le are de plătit pentru proprietăţile imobiliare ale RA-APPS”.