Pe blogurile de miercuri, citim un comentariu, semnat de Moise Guran, despre noul guvern de tehnocrați al României, și aflăm cum a încercat Elena Udrea să contracareze articolele negative care apăreau în presă despre ea.
Moise Guran scrie, pe blogul biziday.ro, despre desemnarea fostului comisar european Dacian Cioloș în funcția de prim-ministru al României. ”Potrivit Constituţiei României, premierul şi membrii cabinetului răspund solidar pentru deciziile lor. Prim-ministrul este cel care îşi asumă tot. Aşadar, premierul Cioloş va trebui să îşi aleagă doar oameni în care are încredere, indiferent de sugestiile venite de la PNL, de la PSD sau de la Cotroceni. Le cer viitorilor miniştri şi prim-ministrului să nu le fie teamă să îşi asume lucruri. Să spună ceea ce cred ei că e bine, nu ceea ce vor partidele, televiziunile sau societatea să audă. Le cer să fie în primul rând ei înşişi, să NU se transforme în animale politice avide de popularitate şi voturi. Pentru asta nu trebuie decât să fie sinceri cu ei înşişi, iar deciziile pe care le vor lua să fie decizii de care să nu le poată fi niciodată ruşine. Stimaţi tehnocraţi, viitori miniştri, nu vă fie teamă de Parlament! Acest Parlament nu mai contează, căci Strada este azi mai puternică decât politicienii”, a scris Guran.
Pe blogul tolo.ro, jurnaliștii Cătălin Tolontan și Mirela Neag dezvăluie detalii importante din dosarul Gala Bute. ”Patru televiziuni (ProTV, Acasă TV, Realitatea și B1), o agenție națională de știri (Mediafax), două ziare (Evenimentul zilei și Ziarul Financiar), o sumedenie de siteuri și bloguri plus o trupă de zeci de postaci au fost alimentați permanent cu știri care să contracareze investigația. Fiecare a răspuns după cum a vrut la comenzi. A durat patru ani și n-am știut nimic, doar am simțit o opoziție extraordinară, după cum am simțit și gesturi de solidaritate jurnalistică”,au relatat jurnaliștii referitor la investigația Gazetei Sporturilor cu privire la Elena Udrea. ”Pe 14 noiembrie 2011, Udrea îi scrie lui Breazu: ”Te rog să diseminezi tu articolul peste tot unde putem”. Breazu îi răspunde Elenei Udrea: ”Trimis deja către B1, Realitatea, EvZ și Maria”. Maria este Maria Apostol, PR-ul ProTV, care se ocupa pentru Udrea atît de relația cu ProTV și Acasă, cît și de cea cu Mediafax și Ziarul Financiar. Ea avea inclusiv puterea de a scoate articole din Ziarul Financiar. Ori de cîte ori apărea ceva deranjant legat de Gala Bute, Udrea riposta. Fie printr-un comunicat, fie printr-un articol camuflat”, au mai spus jurnaliștii.
Pe blogul adriangeorgescu.ro, citim depre ediția 2015 a competiției MotoGP. ”În penultima cursă de MotoGP, cea de la Sepang, Marc Marquez (Honda) a fost parte a unui incident care l-a dus pe Valentino Rossi (Yamaha) pe ultima poziție a grilei de start pentru ultima cursă, cea de la Valencia. Spaniolul nu s-a oprit aici: în această cursă decisivă, Marquez l-a protejat de la start pînă la final pe rivalul lui Rossi, Jorge Lorenzo (Yamaha). La un sistem de punctaj 25-20-16-13… și un deficit de 7 puncte față de Rossi, nu era suficient ca Lorenzo să câștige cursa de la Valencia pentru a deveni campion mondial, trebuia ca Rossi să nu fie imediat în urma lui. În 17 tururi parcurse din 30, după un start excepțional, Valentino Rossi a ajuns de pe locul al 26-lea pe cel de-al patrulea. În calea lui, nimeni nu s-a lăsat depășit, nimeni nu l-a ajutat. În același timp, Marquez, aflat pe locul al doilea, nu l-a pus nici măcar o dată în pericol pe liderul Lorenzo. Mai mult, spre sfârșitul cursei, când Pedrosa (Honda), aflat pe locul al treilea, s-a apropiat de cei doi și a încercat să depășească, Marquez a făcut tot ce a putut să-l protejeze pe Lorenzo”, a scris bloggerul.