Bloggerii scriu, marți, despre modernizarea fregatelor, realizarea emisiunii Biziday la Digi24, dar şi despre problemele generate de folosirea aerului condiţionat acasă sau la serviciu.
Pe blogul lui Adelin Petrișor citim că modernizare a fregatelor de tip 22, care va începe în această toamnă, va costa aproximativ 400 de milioane de euro. “Regele Ferdinand” și “Regina Maria” au nevoie, între altele, de radare și sisteme de rachete. „Afacerea fregatelor a mirosit urât încă de la început. Se pare că a fost prețul ca UK să ne susțină să intrăm în NATO. BAE Systems le-a cumpărat de la Marina britanică cu 124000 de lire. Le-a modernizat puțin și le-a vândut României pentru 116 milioane de lire. BAE Systems s-a angajat să facă un offset de 100%, adică să facă afaceri cu noi și să ne returneze toți banii. Ghici ce? Offset-ul a fost de doar 4,51%. Infim…”, a scris Petrişor.
Pe Biziday, citim că Moise Guran şi colegii săi vor realiza emisiunea Biziday și campania “Clubul celor care muncesc în România” la Digi24. “Emisiunea Biziday este una de conținut, ne-am străduit întotdeauna să analizăm și să comentăm, să explicăm pe înțelesul tuturor cele mai relevante evenimente din societatea noastră. Fără parti-pris-uri și fără prejudecăți. Aceasta este definiția Digi24, compatibilitatea este evidentă și deci alegerea mea nu a fost una dificilă.”, a scris Guran. De asemenea, redactorul-şef Digi24, Cosmin Prelipceanu, a transmis că se bucură să lucreze cu Moise Guran, e care îl cunoaşte de 16 ani. „Ne-am întâlnit în mai multe redacții, am lucrat împreună și am continuat să colaborăm chiar și atunci când n-am mai lucrat împreună. Ne reîntâlnim pentru a dezvolta proiectul Digi24.”, a spus jurnalistul.
Pe blogul Zoso citim despre problemele generate de folosirea aerului condiţionat acasă sau la serviciu. „Acasă l-am pus, dar îl pornim rar, pentru că consumă. Iar la muncă e și mai interesant: de obicei ăla din fundul grădinii îl dă pe maxim, că lui îi e cald, iar ăla care e fix sub el îl dă pe minim, că îi bate în cap și îi provoacă amețeli. Pentru că la noi nu se fac birouri cu aer condiționat integrat. Pe afară, de aceea au tavanul ăla fals, în spatele lui există un sistem de aer condiționat industrial, care are găuri din loc în loc și suflă aer cald sau rece, după dorința poporului. Nu ca la noi, un AC din ăla banal, dar puternic, pus într-un colț”, a scris bloggerul.