Pe blogurile de joi, citim opinia lui Vali Petcu despre gafa prezentatoarei Digi24, Oana Zamfir, care l-a întrebat pe Marian Munteanu dacă a fost în Piaţa Universităţii când au venit minerii, dar opinia lui Moise Guran despre ignoranţa tinerilor în privinţa evenimentelor din Piaţa Universităţii, în iunie 1990.
Pe blogul zoso.ro, Vali Petcu scrie despre gafa prezentatoarei Digi24, Oana Zamfir, care a fost scoasă de pe post după ce l-a întrebat pe liderul demonstrației studențești din Piața Universității, Marian Munteanu, dacă a fost acolo când au venit minerii. “Tipa are 20 și ceva de ani și nu a prins prea bine Revoluția, ca să știe cine e Marian Munteanu. Dar, dacă ascultați înregistrarea, ea îl prezintă pe invitat, deci cineva i-a șoptit în ce calitate intră în direct Marian Munteanu. Eh, acel cineva din regie ar fi trebuit să îi șoptească mai mult de un titlu, pentru că Munteanu nu e un tip tocmai vocal sau public. Acum au scos-o de pe post. Nu e neapărat vina ei. Ea e o prostuță prompteristă. Dacă voiau pe cineva cu discernământ, probabil trebuiau să caute o jurnalistă”, a scris bloggerul.
Pe blogul biziday.ro, Moise Guran scrie despre ignoranţa tinerilor în privinţa evenimentelor din Piaţa Universităţii, în iunie 1990. “Adevărata întrebare este dacă azi, când Ion Iliescu este doar investigat în legătură cu mineriadele de acum 25 de ani, azi, când tinerii nu mai ştiu cine sunt Marian Munteanu sau Virgil Măgureanu, iar Ion Iliescu şi chiar Nicolae Ceauşescu par nişte stafii din Game of Thrones, întrebarea este dacă azi acea lume a murit cu adevărat sau ea este încă aici, prezentă, în temerile şi spaimele celor care au peste 40 de ani, în vinovăţia mută, nespusă a celor de peste 65 de ani şi în ignoranţa derutată a celor de până în 30 de ani”, a scris Guran.
Pe blogul tolo.ro, Cătălin Tolontan scrie că după şase zile de la primul termen al dosarului ”Gala Bute”, dintre care 4 zile lucrătoare, accesul public la dovezi este blocat de către Înalta Curte. “Nu putem intra în arhivă să consultăm dosarul procesului. Pe scurt. Vineri, 16 octombrie 2015, Gazeta Sporturilor a făcut o cerere de acces la arhivă. Așa cum s-a întîmplat și în alte cazuri. În cazul Ridzi, de pildă. De această dată, marți, 20 octombrie, de la ICCJ ni s-a întors o solicitare pe mail: <<Justificați interesul legitim!>> În aceeași zi am răspuns, justificînd prin art.92 alin.(2) din Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătoreşti și prin Hotărârea Plenului CSM nr. 277/2006 <<Ghid de bune practici>>. Dar am adăugat, respectuos, următoarea observație: avem sentimentul că ni se cere să ne justificăm un drept elementar, acela al accesului public la un dosar public. De atunci, nici un semn”, a scris Tolontan.