Blogurile de miercuri scriu despre remaniera guvernamentală, despre jocurile paralimpice pentru militarii răniți, dar şi despre semnificaţiile sintagmei „perioada interbelică”.
Moise Guran mărturiseşte că „deși cer insistent de vreo patru luni schimbarea ministrului Educației, anunțul lui Cioloș nu m-a convins că acesta își va căpăta controlul asupra propriului guvern. Un control pe care nu l-a avut niciodată și, probabil, nici nu-l va mai avea, căci nu cred să mai aibă loc vreo remaniere până la alegeri”.
Jurnalistul spune că îi pare rău de demiterea ministrului Marius Bostan: „Era un dascăl adevărat, unul dintre ăia curajoși care ar fi trebuit pus în locul lui Curaj la Educație, iar nu dat afară că a ofensat sistemul. Era prea mult, cred, pentru Cioloș, o astfel de frondă, dar cred că Bostan are un viitor în politică și/sau administrație de nivel înalt. DAR! Petre Tobă de la Interne rămâne pe poziție, asta deși în pixul său sunt multe blocate. Tobă este un om cheie, susținut de fapt de Eduard Hellvig direct dar și prin intermediul Cotroceniului. Au existat informații încă de la începutul anului (imediat ce s-a aflat povestea cu doctoratul plagiat) că Cioloș l-ar fi vrut schimbat. Pare că Tobă e mai tare”.
Zoso comentează faptul că „Toți cei care îi judecați acum pe copiii ăia care nu au știut ce e aia perioadă interbelică ați uitat cât de stupidă e școala. Ați uitat că sunt o căruța de termeni pe care nu ți-i explică nimeni. Nu mai rețin dacă mi s-a explicat vreodată ce e aia perioadă interbelică, și am făcut istorie intensiv. Se presupune că știi sau că îți dai seama. Dar dacă tac-tu a făcut fizică și maică-ta economie, habar n-ai. De aia mulți nu pot face o analiză pe text, pentru că nu au proprietatea termenilor, că nu li s-a explicat ce e aia metaforă și nici n-au, serios acum, un DEX acasă. La faza cu interbelic, ar fi interesant de aflat câți știu când au avut loc războaiele. Sau când și-a luat România independența”.
Adelin Petrişor scrie despre „Invictus Games, jocurile paralimpice pentru militarii răniți prin diversele războaie. Prințul Harry a pus și el umărul la realizarea acestui proiect. Avem și noi câțiva veterani care se antrenează pentru a participa la această competiție. Anul acesta au ratat la mustață ediția din Statele Unite ale Americii. De ce? Pentru că niște birocrați din MApN s-au trezit prea târziu și înscrierile se încheiaseră… Amicul Adi Măniuțiu vrea acum să strângă bani ca 5 veterani români să poată participa la ediția de anul viitor din Canada. El și-a propus să pedaleze în aceasta vară 2017 km. Fiecare kilometru va putea fi cumpărat online”.