15.6 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialRevelion fara sarmale si perinita

Revelion fara sarmale si perinita

» Meniurile cluburilor bucurestene opteaza pentru sacrificarea bucatariei traditionale, in favoarea bufetului suedez sau a mancarurilor mai pretentioase.

» Programele includ free bar, artificii, animatoare, DJ cum ar fi Andy Craze, DJ Project, Lee Buridge, Tamango sau muzica lautareasca, iar intrarea variaza intre 150 si 800 de lei.

» Mai multe cluburi isi vor definitiva programul la inceputul lunii decembrie, cand va vom prezenta oferta completa pentru noaptea de Revelion 2007-2008.

Kristal Glam Club, cel mai vanitos club din Bucuresti, care a reusit sa ia fata concurentei cu cei mai buni DJ din afara (impunand, ce-i drept, preturi piperate la bilete), nu se dezminte nici la trecerea dintre ani. Intr-o noapte in care toate cluburile se bat pentru DJ, iar onorariile cresc semnificativ, Kristal a reusit sa aduca un DJ bun din afara, Lee Burridge. El se va produce intr-un decor schimbat special incat sa se adecveze sarbatorilor de Craciun. Pretul unui bilet de intrare va fi de 800 de lei si va include consumatia, care nu a fost inca stabilita.
Dans, dans, dans…. Vibes.ro & Nights.ro organizeaza un party de New Year’s Eve la Gossip Club, incepand cu ora ora 22. Invitati sunt sapte DJ si doi VJ, totalizand 9 ore de proiectii si sounduri funky, disco, minimal, progressive, tech-house si drum’n bass. DJ care se vor succede in noaptea dintre ani sunt Andy Craze (UK), Zakaos (SUA), Raresh, Marika, Ali Nasser, Livio & Pagal, plus un special guest-surpriza. VJ: Paradoxal shit si Raswan. Biletul costa doar 180 de lei si include open bar & bufet. Chiar daca fostul Flamingo a devenit actualul Kado, locul si-a pastrat profilul de spatiu dedicat fanilor electro. Clubul pregateste o seara speciala cu un DJ din Top 20 al carui nume va fi dezvaluit la inceputul lunii decembrie. Intrarea va costa 100 euro si include free bar si bufet cald si rece. In program figureaza si animatie cu mai multe trupe de dans din strainatate si variety show.

Trendy, sofisticat si fastuos
In zona mai mondena, clubul Bamboo, care e "In Love with the ’80s", isi propune sa va reaminteasca glamurosii (prin alte parti) ani ’80. Sunteti invitati sa petreceti ultima noapte a anului pe ritmuri disco, alaturi de DJ Project, Tibi and The Band, MC-ul Brad V. Johnson, dansatori de elita, animatoare, costume si un intreg show retro. Restaurantul Bamboo ofera un meniul sofisticat de 150 de euro care include: rulouri de branza suedeza cu rosii cherry, terina de porc, melanzana arrabiata con basilicum, cocktail cu Surimi, somon fumé cu ghimbir si lime, rucola cu creveti, toate servite cu sos verde-roz de portocale si busuioc si filé de grouper cu ragout de conopida si legume crocante, scoici si calamari cu sos de usturoi si lamaie, iar ca entrée – Surf and Turf si cartofi copti.
Cuba del Sol si-a definitivat programul pentru locatia Pat, de pe Calea Victoriei; cu un design cool-pop-avangardist, Pat se considera un loc "modern, trendy, sofisticat si fastuos". Sub sloganul "Pentru prima data in viata ta, petreci Revelionul in… Pat", clubul ne propune un program torid, cu dansatoare, artificii, sampanie, bufet, totul la 69 de euro. Mancarea nu este structurata pe meniuri individuale, ci pe un fusion bufet – ni se promite – nelimitat si continuu reinnoit; in pretul de 69 de euro nu este inclus insa barul, invitatii trebuind sa plateasca pentru bautura consumata.
Cu un meniu de 75 de euro, clubul de house Metropolis vine anul acesta cu lasere, tunuri de confetti, bufet suedez, DJ si animatoare care vor dansa toata noaptea. Bufetul suedez include caviar, icre de Manciuria, somon afumat, ficatei frantuzesti, salam de Sibiu, salata de cruditati, fish fingers si alte delicatese. Barul isi va rasfata oaspetii cu whisky vechi de 12 ani, sampanie si vodca.

Tamango pentru alternativi
Alternativii se pot deja decide pentru doua locatii "grele": La Scena si Frame. O casa boiereasca ridicata la inceputul secolului trecut, amplasata pe Calea Calarasi, cu decoratiuni interioare dintre cele mai diverse – culori puternice sau combinatii clasice de alb si negru –, mobilier glamour hollywoodian sau perne noi de plus, de inspiratie orientala. La Scena ofera mult teatru, fotografie si stand-up comedy.
Cu un pret de 200 de lei, meniul special de Revelion al barului La Scena include mai multe feluri de peste: rondele de scrumbie marinata, salau cu maioneza, stiuca umpluta, somon si masline cu migdale. Pe langa acestea, in meniu figureaza rulada de curcan cu legume si garnitura de orez milanez, vitel la cuptor cu vin rosu si bulete de cartofi cu rosii si sparanghel, friptura de porc cu cidru si mere cu piuré de legume, morcovi si broccoli si salate de morcovi, muraturi si varza. Ca desert – tort, pandispan cu fructe. Bufetul va fi liber si include vinuri Chardonnay si Cabernet, sampanie, whisky, coniac etc. Programul de divertisment nu este inca definitivat, dar va include DJ, o formatie de lautari, o trupa care va canta coveruri si pe Tamango.
Frame – localul cinefililor din Piata Romana – pune la cale o seara de Revelion cu bufet suedez si open bar, la 60-70 de euro. Programul muzical nu este inca stabilit si se va face in functie de dorintele clientilor: unul sau mai multi DJ sau muzica diversa. Vor fi disponibile un numar de 70-80 de locuri.

Salsa si mancare mexicana
Dintre barurile tematice, cu profil exotic, doar Amigos a iesit pe piata cu programul. La un pret de 400 de lei meniul, barul de pe strada Tunari pregateste o petrecere in stil mexican, cu un concert live de muzica traditionala si un DJ care va mixa ritmuri latino. In cei 400 de lei intra bautura la liber (obisnuitele marci internationale) si un meniu exotic, care include sunca afumata, trei feluri de tortilla (cu vita, mazare si stafide; cu pui si branza chedar, cu pui crocant), somon Vera Cruz cu garnitura de fasole mexicana si doua feluri de carne prajita – pui cu ananas si vita cu salsachimichurri. La desert, oaspetii vor putea opta intre tort de ciocolata sau bananas borachas.
Fanii dedicati ai dansurilor latino isi vor putea incinge si in noaptea dintre ani partenerele – clubul Salsa de pe Mihai Eminescu ofera o seara tipica de dans, dar intrarea va costa 150 de lei, pretul incluzand free bar.

Cluburi pentru familii
Singure cluburile pentru oamenii intre doua varste pastreaza meniul traditional de Revelion, cu sarmalute si carne la gratar. The Harbour, localul cuminte din zona Amzei, isi momeste potentialii clienti cu preturi de 40 de lei meniul, in cadrul caruia invitatii se vor putea delecta, la gustare, cu jambon de porc cu piper verde, swaitzer cu mar si miez de nuca, piept de pui cu fistic, mozaic de peste cu sos, dupa care meniul se asaza cuminte peste traditionalele sarmalute in foi de vita si diferite sortimente de carne prajita. De la desert nu poate lipsi tortul; surpriza sunt branzeturile fine cu fructe. Bauturile sunt "la liber", incluse in meniu. Cum target-ul petreceii sunt familiile asezate, trecute de 40 de ani, programul le va respecta gusturile, cu un solist de muzica oldies, dupa care, la miezul noptii, un grup de copii ii vor colinda pe invitati. Apoi un DJ va pune mari succese de altadata, iar seara va lua sfarsit cu un solist de muzica populara care va canta cantece de pahar.
Coyote Café, localul trupei Jukebox Band, este amplasat pe Calea Victoriei. Coyote pune la cale un Revelion cu Marfar, Coyote Chicks si mai multi DJ autohtoni in program. Intrarea va costa 100 de euro de persoana si include free bar si catering traditional romanesc de Revelion, dar si gustari calde si reci, plus desert. Localul pune la dispozitie locuri pentru 250 de persoane.
Clubul Taranului (localul de langa Muzeul Taranului Roman), care anul trecut s-a lasat cu un Revelion de pomina, ameninta sa recidiveze cu o petrecere in stil romanesc, plina de veselie si chef de vorba. Meniul va fi pe stil traditional, dar cu bar internationalizat. Un program artistic nu a fost inca stabilit, dar va include obligatoriu un program de muzica "etno", populara.
Localurile din Regie vin si anul acesta cu preturi rezonabile – 55 de euro in cazul clubului Piranha. Localul are un meniu special, "cu produse aduse din Valea Chiorului, Ardeal". La aperitiv – cas afumat, jumari sasesti, carnati ardelenesti, chiftelute din piept de pui. Sarmalele vor fi servite cu mamaliga si ardei iute, iar carnea va fi prajita la carbune. Dincolo de pretul bun, e realitatea trista a unor bauturi strict portionate: 100 mililitri de palinca, doua sticle de bere, o carafa de vin, doua sticle de suc si doua cesti "din savuroasa cafea Bristot".
INFO
» Vor fi inchise: The Office, Market 8
» Petreceri private: Laptaria lui Enache
» Programe in curs de definitivare: Cuando, Planters, Yellow Bar, Limelight Piano Bar, Studio Martin, Kristal, Fire, Loggia, Lucky 13, Queens, Silver, B52, ClubA, Irish Pub, Fratelli, Cafeneaua Actorilor, Backstage, Edgar’s Pub s.a.

Cele mai citite

Plaja din Constanța, în top 15 cele mai relaxante plaje din Europa

Clasamentul a fost realizat, în urma recenziilor de călătorie ale turiștilor Studiul realizat de SpaSeekers.com a numărat de câte ori cuvântul „relaxare” a fost menționat...

19 candidaturi au fost respinse la alegerile prezidențiale. Doi candidați au fost respinși

Până în prezent, pentru alegerile prezidențiale din 2024 din România, au fost depuse 19 candidaturi, dintre care doar 7 au fost validate de Biroul...

Germania, Franța și alte state UE fac eforturi pentru a accelera întoarcerea migranților în țările lor

Șaptesprezece țări europene au cerut Comisiei Europene să înăsprească regulile UE privind returnarea migranților ilegali în țările lor de origine Scrisoarea către Comisia Europeană a...
Ultima oră
Pe aceeași temă