16.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialRevanşă amânată

Revanşă amânată

Rugbyştii constănţeni au cedat partida din Capitală jucată în faţa bucureştenilor, ratând astfel revanşa după insuccesul din turul Diviziei Naţionale, din turul campionatului.

Una dintre cele mai atractive întâlniri ale ultimei etape din sezonul regulat al Diviziei A1 la rugby a avut loc sâmbătă, în Bucureşti. Steaua şi RCJ Rarul s-au întâlnit într-un duel pentru primul loc al Grupei B din cadrul sezonului regulat al competiţiei. Echipa de pe litoral avea nevoie de un succes pentru a urca în fruntea ierarhiei grupei şi a intra astfel în play-off cu acelaşi număr de buncte ca formaţia bucureşteană. Gazdele au reuşit să se impună cu scorul de 23-17 şi astfel să se distanţeze de gruparea constănţeană care acum va avea un handicap mai mare în faza următoare a campionatului.

Meciul de la Bucureşti a avut două părţi distincte. Prima repriză a aparţinut în totalitate gazdelor, care au intrat la cabine cu un avantaj de 9 puncte, graţie a două eseuri marcate de Marinescu, transformate de Dumbravă, acelaşi care a concretizat şi o lovitură de pedeapsă. Punctele constănţenilor din primul mitan au fost marcate de Natriashvilli (eseu) şi Bezuşcu, o lovitură de pedeapsă.

Repriza secundă a devenit scena de luptă a celor doi transformeori, Bezuşcu şi Dumbravă. Primul, la doar câteva minute de la reluare, a reuşit să readucă pe Farul în joc după transformarea a două penalităţi. Astfel, echipa de pe litoral se apropia la doar trei puncte de adversară (17-14). Dumbravă a făcut din nou şase puncte diferenţă, prin acelaşi procedeu, după care a venit din nou rândul jucătorului constănţean. Acesta a marcat o lovitură de pedeapsă, dar apoi a ratat şansa egalării nefructificând o penalitate dintr-o poziţie excelentă. Dumbravă a profitat imediat, a mărit din nou distanţa la şase puncte şi Steaua s-a impus, norocos, după ce a fost dominată net în partea a doua a jocului. 

 

Se cunosc contracandidatele la titlu

După ultima rundă a sezonului regulat, se ştiu formaţiile care se vor lupta în play-off pentru un loc în semifinale. Echipa de pe litoral are ca adversare pe Baia Mare, campioana en titre, Dinamo şi Arad, cu Steaua şi Timişoara jucând deja, rezultatele din prima fază contând în clasamentul play-off-ului. Pentru a ajunge în penultimul act al competiţiei, în semifinale, RCJ are nevoie să învingă pe Arad, cea mai slabă formaţie calificată în play-off din grupa A.

4 este locul de pe care va aborda echipa de pe litoral play-off-ul Diviziei Naţionale de rugby.

Cele mai citite

Aeronave militare ridicate de urgență în urma atacurilor cu drone din Ucraina. Mesaje RO-Alert transmise în Tulcea

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că patru aeronave militare – două F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole și două F-16 ale Forțelor Aeriene Române...

Fanii lui Dortmund, protest vehement împotriva UEFA: „Nu vă pasă de sport, doar de bani”

Înaintea meciului cu Celtic din Champions League, fanii echipei Borussia Dortmund au afișat un banner uriaș la Signal Iduna Park, exprimându-și nemulțumirea față de...

Scădere semnificativă a înmatriculărilor de autoturisme în România în septembrie: Dacia, declin de peste 33%

Înmatriculările de autoturisme din România au scăzut din nou în septembrie, continuând tendința de declin marcată și în luna precedentă. România a înregistrat doar 8.975...
Ultima oră
Pe aceeași temă