Daca vrei sa iti impresionezi cunoscutii cu vreun desert, acesta este cel pe care trebuie sa il incerci.
Ingrediente
300 g foitaj congelat
500 g visine din borcan
40 g zahar
1 lingura cu amidon
3/4 l smantana
3 linguri cu zahar
4 foi de gelatina alba
250 g zahar pudra
*Cantitatile sunt pentru o forma de tort cu diametrul de 22 cm
Incearca si Tort in trei culori
Mod de preparare
Lasi foitajul la dezghetat si il desfasori apoi in foaie subtire, pe o suprafata presarata cu faina. Cu ajutorul formei de copt, scoti trei blaturi (asezi forma cu gura in jos peste foitaj si „decupezi” cercurile). Le asezi pe dosul tavii de copt, pe care ai udat-o in prealabil, si le dai la cuptor sa se coaca vreo 15 minute, la 225°C (temperatura ridicata, echivalenta treptei 7 de incalzire a cuptorului).
Vezi si reteta pentru Tort de bezea cu ciocolata si curmale
Lasi visinele la scurs si pui zaharul peste ele. Retii 10 visine si 2 linguri cu sirop pentru glazura. Amidonul se amesteca cu 2 linguri cu apa. Încingi visinele si incorporezi amidonul. Lasi sa dea un clocot si pui la racit fructele. Jumatate din cantitate o asezi pe unul dintre blaturi. Smantana o bati bine cu zaharul, pana se leaga ca frisca. Gelatina o inmoi si o pui la dezlegat cu apa intr-o cratita. O amesteci apoi cu frisca si o tii 30 de minute la frigider. Peste primul blat acoperit cu visine intinzi frisca, asezi al doilea blat si pui pe el restul de visine, apoi iar frisca. Pui si al treilea blat peste primele doua. Pentru glazura, amesteci zaharul pudra cu siropul de visine si il intinzi peste blatul de deasupra. Decorezi tortul cu moturi de frisca, in care ai asezat cate o visina.
Citeste si retete gustoase de: