30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Tocană Cenuşăreasa

Reţeta zilei: Tocană Cenuşăreasa

Tocana Cenuşăreasa cu carne de porc, cartofi dulci, roşii şi mirodenii, gătită în vas din ceramică, este delicioasă şi săţioasă. Potrivit reţetei sugerate de readersdigest.ca, cel mai bun mod de servire a tocanei este cu topping din iaurt şi ceapă verde.  

Ingrediente

  • două cepe mari, tocate
  • doi căţei de usturoi, tocaţi
  • 50 g de făină
  • o linguriţă cu sare

Citeşte şi: Reţeta zilei: Tortellini cu pui, spanac şi roşii

  • ¼ linguriţe cu piper
  • 1.4 kg de carne de porc, tăiată în cuburi de 2.5 cm
  • două linguri cu ulei
  • o lingură cu unt
  • 540 g de roşii în suc, în conservă
  • un cartof dulce, mărunţit
  • un măr, mărunţit
  • trei linguri coacăze confiate

Citeşte şi: Prânz rapid şi delicios: Plăcintă „hamburger”

  • ½ linguriţe condiment pentru plăcintă de dovleac
  • ¼ linguriţe chimen măcinat
  • o frunză de dafin

Ingrediente pentru topping

  • 300 g de iaurt
  • 100 g de ceapă verde mărunţită

Mod de pregătire

Într-un vas din ceramică, se pun ceapa şi usturoiul.

Într-o pungă de plastic rezistentă, se amestecă făina, sarea şi piperul. Apoi, se adaugă bucăţile de carne, se închide şi se agită punga, astfel încât să se acopere bine carnea, pe toate părţile. Se aruncă făina rămasă.

Citeşte şi: Reţeta zilei: Friptură de vită la grătar, în stil coreean

Înttr-o tigaie mare, se încinge o lingură cu ulei şi untul, la temperatură medie. Se prăjesc bucăţile de carne, pentru aproximativ patru minute, adăugând ulei, dacă este necesar.

După aceea, cu ajutorul unei linguri cu găuri, se transferă carnea în vasul din ceramică.

Peste bucăţile de carne, se adaugă roşiile şi sucul din conservă, cartoful dulce, mărul, coacăzele, frunza de dafin, chimenul şi condimentul pentru plăcintă de dovleac.

Se acoperă vasul şi se dă la cuptor, la temperatură medie, pentru aproximativ 8 sau 10 ore, sau la temperatură ridicată, pentru aproximativ 4 sau 5 ore. La final, se aruncă frunza de dafin.

Înainte de servire, într-un bol, se amestecă iaurtul cu ceapa verde, după care se adaugă toppingul peste fiecare porţie de tocană.

Cele mai citite

VIDEO. Elena Lasconi a câștigat șefia USR și a ieșit cu un discurs a la Diana Șoșoacă

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a câștigat din primul tur alegerile pentru funcția de președinte al Uniunii Salvați România (USR), iar primul său discurs...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...
Ultima oră
Pe aceeași temă