Acest sufleu usor si gustos poate fi servit cu salata verde sau paine de secara.
Ingrediente
40 g unt, plus extra pentru uns
Iata cum poti sa prepare Unt aromat
25 g parmezan ras, plus extra pentru topping
25 g faina cu agent de crestere
225 ml lapte degresat
2 oua, separate
125 g gorgonzola, taiata cubulete
sare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare
1. Ungeti 4 vase de sufleu cu unt si presarati putin parmezan ras la baza si pe margini.
Incearca si acest Aperitiv picant
2. Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Topiti untul intr-o tigaie, apoi adaugati faina si amestecati. Prajti pentru 1 minut. Turnati laptele, amestecati si fierbeti 2-3 minute sau pana cand sosul se ingroasa.
3. Lasati sosul sa se raceasca usor apoi adaugati galbenusurile de ou, gorgonzola si condimentele. Amestecati. Bateti albusurile pana se intaresc, apoi, cu o lingura de metal, adaugati-le in sosul de branza, amestecand usor.
Vezi si reteta gustoasa pentru Pachetele de branza de capra si struguri
4. Impartiti compozitia in vasele de sufleu, apoi asezati-le intr-o tava umpluta cu apa. (Apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea vaselor.) Coaceti in cuptor pentru 20-25 de minute sau pana cand sufleurile sunt ferme si rumenite. Scoateti vasele din tava si lasati-le sa se raceasca. Scoateti sufleurile din vase cu ajutorul unui cutit, lasati-le sa se raceasca de tot, apoi dati-le la rece.
5. Cu 30 de minute inainte de servire, incalziti cuptorul la 200 de grade. Puneti sufleurile intr-o tava unsa cu unt, avand grija sa nu se farame. Presarati parmezan ras si coaceti-le inca 15 minute pana se rumenesc.