Aceasta reteta reprezinta un adevarat rasfat de arome si gusturi imprumutate din bucataria asiatica.
Ingrediente
Pentru pasta de curry:
4 ardei iuti mici
1 lemongrass, cu frunzele rupte si taiat
1 bucata mica de ghimbir, rasa sau taiata marunt
1/2 ceapa sau 3 salote, taiate
Pentru rata:
2 piepturi de rata/300g carne de rata
O alta reteta rafinata Piept de rata cu sos de portocale si ghimbir
1 lingura ulei
1 lingura pasta de curry iute
200ml lapte de cocos
Incearca si Supa de creveti si lapte de cocos
2 frunze uscate de lime (optional)
8 litchi proaspete, decojite si desamantate
1-2 linguri sos de peste
1 lingura zahar brun
Pentru servire:
orez
coriandru (optional)
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 150 de grade. Condimentati pieptul de rata si prajiti-l putin pe ambele parti, pana se rumeneste. Scoateti-l din tigaie si dati-l la cuptor pentru 20 de minute.
2. Intre timp, decojiti si taiati chorizo feliute subtiri. Incalziti putin ulei intr-o tigaie si prajiti feliile de chorizo.
3. Taiati sunca fasii subtiri si prajiti-o si pe aceasta in alta tigaie. Lasati deoparte.
4. Presarati sare peste varza taiata si amestecati-o cu mainile. Curatati feniculul si taiati-l cubulete, alaturi de muraturi. Spalati si curatati salata si ceapa, apoi tocati-le fin.
5. Scoateti pieptul de rata din cuptor si taiati-l fasiute. Dati putin tortilla la cuptor pentru a se incalzi.
6. Ungeti fiecare tortilla cu cate o lingura de maioneza. Presarati din toate ingredientele pe fiecare tortilla, pastrand 1/3 pentru garnisire. Rulati tortilla si legati-le cu fire de arpagic.
Pe eCuisine.ro găseşti alte reţete savuroase precum Salata cu piept de rata