Puiul Teriyaki este delicios şi se pregăteşte uşor, cu ingrediente la îndemână, potrivit allrecipes.com.
Ingrediente
- o lingură cu amidon din porumb
- o lingură cu apă rece
- 100 g de zahăr alb
Citeşte şi: Prânz rapid, cu puține calorii: Salată cu carne de pui
- 100 g de sos de soia
- 50 ml de oţet de mere
- un căţel de usturoi, mărunţit
- ½ linguriţe cu ghimbir
Citeşte şi: Prânz delicios: Piept de pui picant, cu usturoi şi suc de lime
- ¼ linguriţe cu piper negru
- 12 bucăţi de pulpe de pui, fără piele
Mod de pregătire
Într-o cratiţă mică, la temperatură scăzută, se amestecă amidonul din porumb, apa rece, zahărul, sosul de soia, oţetul, usturoiul, ghimbirul şi piperul negru. Se lasă pe aragaz, amestecând des, până când sosul se îngroaşă.
Se preîncălzeşte cuptorul la 220 de grade Celsius.
Se pune carnea într-o tavă medie, unsă cu unt sau ulei. Apoi, cu ajutorul unei pensule de bucătărie, se unge carnea cu sos, pe ambele părţi.
Se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Apoi, se întorc bucăţile de carne şi se lasă încă 30 de minute la cuptor, până când îşi pierd nuanţa rozalie. Se unge carnea cu sos la fiecare 10 minute.