Prăjitura în spiritul sărbătorilor, cu budincă de vanilie şi ciocolată, nuci şi brânză cremoasă, este delicioasă şi se pregăteşte uşor, potrivit reţetei sugerate de food.com.
Ingrediente
- 200 g de făină
- 200 g de nuci
- 100 g de unt nesărat, moale
- 230 g de brânză cremoasă, moale
- 200 g de zahăr pudră
- 230 g de frişcă tare
- 800 ml de lapte
- 100 g de pudră de budincă de vanilie
- 100 g de pudră de budincă de ciocolată
- nuci mărunţite
- fulgi de ciocolată
Mod de pregătire
Se preîncălzeşte cuptorul la 170 de grade Celsius.
Se unge cu ulei o tavă de aproximativ 30 x 20 cm.
Într-un bol mediu, se amestecă făina, nucile şi untul.
Apoi, se toarnă amestecul în tavă.
Se dă la cuptor pentru 15 minute, după care se lasă la răcit.
Într-un alt bol, se amestecă brânza cremoasă, zahărul, şi jumătate din cantitatea de frişcă, până când se formează o pastă fină.
Se acoperă blatul din tavă cu amestecul.
Apoi, se pregăteşte budinca de vanilie, cu 400 ml de lapte, după care se întinde peste blatul acoperit cu amestecul cu frişcă.
După aceea, se adaugă un strat de budincă de ciocolată, pregătită cu 400 ml de lapte.
După aceea, se adaugă compoziţia de frişcă rămasă.
Se dă la frigider pentru cel puţin două ore sau peste noapte.
În final, se decorează cu nuci şi ciocolată şi se taie în bucăţi pătrate.