Perele intregi, in momentul in care sunt coapte, absorb aromele de vin dulce, mirodenii, lamaie si vanilie in acest racoritor desert.
Ingrediente
355 ml vin de desert
175 g zahar vanilat
coaja si suc de la 1 lamaie
un baton de scortisoara
un baton de vanilie
6 boabe verzi de nucsoara taiate
6 pere de aceeasi marime
Citeste si: Pere în aluat
Mod de preparare
1. Turnati vinul de desert intr-o tigaie suficient de mare ca toate perele sa stea pe o parte. Adaugati zahărul vanilat, coaja si sucul de lamaie, batoanele de scortisoara si de vanilie si boabele verzi de nucsoara. Incalziti incet pana cand zaharul se dizolva.
2. Taiati baza perelor astfel incat sa stea in picioare. Puneti-le in tigaie pe o parte si gatiti-le incet pana cand lichidul incepe sa fiarba.
Citeste si: Foccacia cu pere, blue cheese si nuci
3. Acoperiti tigaia cu o folie ce absoarbe grasimea si lasati-o totul sa fiarba timp de 25 de minute. Intoarceti perele cu grija, reacoperiti tigaia cu folia de hartie si lasati sa fiarba inca 25 de minute, pana se inmoaie. Scoateti perele din tigaie folosind un polonic si puneti perele pe un platou.
4. Fierbeti lichidul din vin si pere timp de 5 minute pana cand devine un sirop maroniu-auriu. Turnati siropul peste pere si serviti-le calde cu iaurt de soia.