Aluatul de croissant se gaseste in supermarketuri, la raionul de produse inghetate.
Ingrediente
2 mere, curatate si taiate
Indulceste-te si cu Prajitura cu mere si sos de vanilie
2 linguri miere
2 lingurite zeama de lamaie
1/2 lingurita nucsoara si scortisoara
2 linguri stafide
aluat de croissant
Pentru topping:
60 g zahar pudra
1 lingurita miere
La fel de gustoasa este si Negresa cu cafea
Mod de preparare
1. Puneti merele, mierea, zeama de lamaie, mirodeniile si stafidele intr-un bol. Incalziti-le la microunde pentru 5 minute, pana cand fructele se inmoaie. Alternativ, incalziti-le intr-o tigaie. Lasati sa se raceasca.
2. Preincalziti cuptorul la 200 de grade. Desfaceti aluatul de croissant.
3. Intindeti cate o lingurita de amestec de mere in fiecare croissant. Rulati la loc si asezati in tava.
4. Coaceti 10-15 minute pana cand se rumenesc.
5. Pentru topping: Cerneti zaharul pudra intr-un bol si amestecati cu mierea si 2 lingurite de apa calda. Stropiti fiecare croissant cu acest amestec.