Ingrediente
280 g faina de cozonac
185 g unt
45 g zahar
45 ml apa
Umplutura:
10 g gelatina
30 ml apa
500 g branza mascarpone
45 g zahar brun
50 ml cafea espresso
200 g ciocolata alba, topita
250 ml frisca lichida, batuta
200 g zahar
250 ml apa
200 g capsune
Incearca si Tort cu branza de vaci, biscuiti si fructe
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 160 de grade. Cu ajutorul unui robot de bucatarie, amestecati faina, untul si zaharul. Adaugati apa si framantati un aluat omogen. Acoperiti-l cu folie de plastic si dati-l la frigider pentru 20 de minute. Intindeti aluatul pe o suprafata tapetata cu faina si, apoi asezati-l intr-o tava cu pereti detasabili. Lasati la frigider pentru 20 de minute.
Scoateti din frigider si asezati hartie de copt pe deasupra, apoi turnati fasole boabe sau orez. Dati la cuptor si coaceti pentru 10 minute sau pana cand aluatul incepe sa se decoloreze. Scoateti din cuptor, aruncati fasolea sau orezul si lasati deoparte sa se raceasca.
Poti face si Cheesecake cu iaurt de capsune
Inmuiati gelatina in 30 ml de apa. Bateti branza mascarpone cu zaharul si cafeaua pana obtineti o compozitie omogena si pufoasa. Adaugati ciocolata topita si amestecati, apoi gelatina si amestecati din nou. Turnati intreaga compozitie peste frisca batuta, mixati bine, apoi turnati peste crusta coapta. Dati la friger 3 ore sau peste noapte.
Aduceti zaharul si apa la fierbere intr-o cratita medie. Fierbeti pentru 5 minute. Turnati siropul obtinut peste capsune si lasati sa se raceasca. Scoateti cheesecake-ul de la frigider si aranjati capsunele pe deasupra.
Pe eCuisine.ro găseşti alte reţete savuroase: