Cartofii picanţi în stil indian sunt delicioşi şi se pregătesc repede şi uşor, cu ingrediente la îndemână, potrivit reţetei sugerate de food.com.
Ingrediente
- două linguri cu ulei vegetal
- ¼ linguriţe cu chimen măcinat
- ¼ linguriţe cu seminţe de chimen
- ¾ linguriţe cu chimion
- ¼ linguriţe coriandru măcinat
- 100 g de ceapăroşie mărunţită
- trei căţei de usturoi, zdrobiţi
- un ardei iute, curăţat de sâmburi şi mărunţit
- linguriţă cu ghimbir măcinat
- linguriţă cu turmeric
- linguriţă cu piper roşu
- 300 g de cartofi tăiaţi în cuburi, fierţi
- două linguri coriandru proaspăt, mărunţit
- două linguri cu mentă proaspătă, mărunţită
- zeama de la un lime
- sare, după gust
- piper negru, după gust
Mod de pregătire
Într-o tigaie mare, se încinge uleiul şi se adaugă chimenul măcinat, seminţele de chimen, chimionul şi coriandrul măcinat. După ce încep să se simtă mirodeniile, se adaugă ceapa şi se lasă pe aragaz timp de un minut.
Apoi, se adaugă usturoiul, ardeiul iute şi ghimbirul, după care turmericul, piperul roşu.
Se amestecă ingredientele şi se adaugă cartofii şi sucul de lime, sarea şi piperul.
Cartofii se servesc calzi.