5 C
București
vineri, 10 ianuarie 2025
AcasăSpecialRețetă veche din Ardeal: Coacă

Rețetă veche din Ardeal: Coacă

În trecut, coaca era un produs pe care gospodinele il făceau pentru copii atunci cand pregăteau tăițeii de casă. În prezent, poate fi folosit cu succes în loc de gustari sau ”snacks”-uri făcute în casă, fiind un produs sănătos, fără grăsimi. 

Ingrediente:

1 ou
făină
sare 

Mod de preparare:

Se pregateste un aluat de tăiței, prin amestecarea ingredientelor.

Apoi se întinde o foaie subțire, se rulează și se taie marginile.

Se desface aluatul și se taie bucăți de diferite dimensiuni care se coc pe plită (sau în cuptor).

Vizualizați galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de preparare.

Tradiții culinare:

Rețeta veche din Ardeal “Coacă” provine din satul Lăzești, Comuna Vadul Moților (Județul Alba) și a fost preparată de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”. 

Cele mai citite

Partidul bulgar „Renașterea” cere alipirea Macedoniei și sudului Basarabiei la Bulgaria

Partidul extremist „Renașterea”, din Bulgaria, a scris joi, pe pagina de Facebook, un comentariu referitor la revendicări teritoriale. Pornind de la declarațiile recente ale...

Partidul bulgar „Renașterea” cere alipirea Macedoniei și sudului Basarabiei la Bulgaria

Partidul extremist „Renașterea”, din Bulgaria, a scris joi, pe pagina de Facebook, un comentariu referitor la revendicări teritoriale. Pornind de la declarațiile recente ale...

Tanczos Barna: ANAF investighează modul de finanţare a campaniei electorale a candidatului la preşedinţie Călin Georgescu

Ministrul Finanţelor Publice, Tanczos Barna, a declarat, joi seară, că ANAF, alături de organele judiciare, investighează modul de finanţare a campaniei electorale a candidatului...
Ultima oră
Pe aceeași temă