Rețeta de ”frigărui de creveți cu salată de varză și avocado” este o specialitate mexicană foarte gustoasă.
Ingrediente:
10 creveți pe frigărui la grătar, marinați în prealabil
2 avocado
2-3 cani varză albă tocată mărunt
1-2 jalapenos tăiat cubulețe
1 ceapă roșie
1-2 lime
Sare și piper
Ingrediente pentru sos:
1 linguriță de pastă achiote
300 ml suc de portocale
Mod de preparare:
Creveții nedecorticați se țin la marinat în sosul de achiote și suc de portocale, minim 1 oră, la rece.
Cât timp aceștia stau la marinat, tocați un sfert de varză albă ca pentru o salată normală și o adăugați peste pasta rezultată din 2 fructe de avocado împreună cu ardeiul jalapenos și ceapa roșie. Se asezonează cu sare și piper.
Creveții se scot din marinată, se crestează pe spate cu o tăietura fină a carapacei cât ține codița, se înfig pe o frigăruie de bambus și se așează pe grătar.
Se servesc cu salată de avocado și cu un sos de chipotle cu maioneză!
Secretul bucătarului:
Timpul de preparare a creveților este relativ mic, aproximativ 7 min până când își schimbă culoarea și devin roz; când sunt gătiți termic excesiv se întăresc!
Tradiții culinare:
Rețeta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii”, derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Reteta mexicană a fost oferită și preparată de Restaurantul El Torito și poate fi degustată zilnic, în cadrul restaurantului.