Rețeta de ”ciolan de porc la cuptor cu varză” este o specialitate germană foarte gustoasă și ușor de pregătit.
Ingrediente:
1 Ciolan de porc (mărime medie)
Sare
Piper
Cimbru
Coriandru
Enibahar
Rozmarin
150 ml. Ulei
Vin
2 Crenguţe de rozmarin
1 kg Varză germană – pentru servire
Mod de preparare:
Ciolanul de porc se pune la marinat în condimente amestecate cu vin şi/ sau apă şi puţin ulei și se lasă la rece, timp de 24 ore.
Se introduce la cuptor, într-o cratiţă termorezistentă, împreună cu sosul marinat;
Se adaugă două crenguţe de rozmarin şi se dă la cuptor pentru două ore.
Mod de servire:
Se serveşte cu varză germană.
Vizualizați galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pragătire a rețetei.
Tradiții culinare:
Rețeta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii”, derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis și Dekassa. Rețeta germană a fost oferită şi preparată de Bierhaus67 şi poate fi degustată zilnic la Berăria Germană din str. Soldat Iancu Nicolae, nr. 67.