INGREDIENTE pentru opt porții.
Tavă de brioșe
180 g făină
100 g zahăr
100 g unt
2 ouă
1/2 plic praf de copt
un praf de sare
o mână mare de fructe (vișine, căpșune, fructe de pădure etc.)
un plic de vanilie
Decor
Zahăr pudră
Vișine sau alte fructe (pot fi și congelate sau din dulceață, dacă nu găsim proaspete).
MOD DE PREPARARE
Amestecăm bine untul tăiat cubulețe (la temperatura camerei) cu zahărul. Încorporăm ouăle. Adăugăm vanilia, praful de sare și făina în care am amestecat înainte praful de copt. Omogenizăm bine compoziția. Adăugăm fructele tăiate în jumătăți și amestecăm atent.
Punem hârtii-forme de cupcakes în tava specială și turnăm compoziție în fiecare adâncitură – cam trei sferturi. Dăm la cuptor la 180C, circa 20-25 de minute. După ce se răcesc, le decorăm cu zahăr pudră și fructce. Opțional, se pot „stropi“ cu puțin sirop de arțar sau cu miere, pentru mai multă savoare.