23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialRetea de trafic cu droguri spulberata la Iasi

Retea de trafic cu droguri spulberata la Iasi

Ofiterii si procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi au anihilat o importanta retea care introducea droguri de mare risc in Iasi.
Mai multi tineri, printre care elevi si studenti, s-au ales cu dosare penale, riscand pedepse cu pana la 15 ani de inchisoare, sub acuzatia de trafic de droguri. Totul a inceput in urma cu o luna, atunci cand autoritatile au intrat in posesia primelor informatii cu privire la activitatea desfasurata de sapte tineri din Iasi. Dupa mai multe zile de filaje si interceptari telefonice, anchetatorii au hotarat sa actioneze in forta. Joi, la primele ore ale diminetii, procurorii si politistii, sustinuti de importante efective de luptatori, au dat buzna in apartamentele celor sapte persoane suspecte. In urma perchezitiilor au fost descoperite mai multe doze de hasis, respectiv sume importante de bani. Potrivit materialului probator, gruparea, in frunte de Mihai Pascu (25 de ani), student in Iasi, primea drogurile ce erau trimise de la un distribuitor din Italia, prin intermediul coletelor postale. Ulterior, stupefiantele erau distribuite in cluburi din Iasi, contra unor sume cuprinse intre 40 si 100 RON. La unul din-tre tinerii vizati, anchetatorii au descoperit mai multe doze de hasis ascunse in afara pervazului de la geamul camerei. Tot in timpul descinderilor, tatal unui elev de la Liceul Sportiv a fost pe punctul de a-i aplica fiului sau o corectie, fiind oprit de politisti. Cei sapte au fost retinuti in baza unor ordonante, sub acuzatia de trafic cu droguri.

Cele mai citite

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...
Ultima oră
Pe aceeași temă