Consilierii locali au decis ca la boxele de carne din Piata Moldovei a Focsaniului vor avea voie sa vanda numai agentii economici autorizati. Odata cu aprobarea regulamentului de functionare si organizare a Administratiei Pietelor municipiului Focsani, consilierii au decis, in perspectiva aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, ca intr-o boxa de carne sa poata vinde un singur agent economic, si numai daca este autorizat. De asemenea, s-a avut in vedere faptul ca DSV Vrancea nu va mai acorda autorizatie de functionare pietelor din Focsani daca nu respecta normele sanitar-veterinare europene. „De la DSV am obtinut o pasuire de la 1 ianuarie 2006 timp de 6 luni, pentru a ne pune la punct cu boxele de carne. In fiecare boxa nu trebuie sa vanda decat un singur agent economic, cel mult doi”, a precizat primarul Decebal Bacinschi. Consilierii sustin ca normele europene impun un spatiu mai mare pentru o astfel de activitate economica, spatiu in care vor mai trebui amplasate lazi frigorifice si vestiare pentru halatele vanzatorilor. Pentru a se asigura ca aceste norme vor fi respectate, membrii Consiliului Local Focsani au decis ca la boxele de carne nu vor mai putea vinde producatorii particulari care isi taiau vita din batatura si plecau cu carnea sa o vanda pe pietele din Focsani. Acest amendament a fost sustinut cu tarie de catre consilierul local Nitica Ciubotaru, care in nenumarate randuri a atras atentia asupra modalitatilor prin care particularii isi comercializeaza marfa la boxele de carne. „La boxele de carne nu sunt producatorii directi. Acolo sunt speculantii care cumpara vitele si porcii si pe care le taie sub pod, la intrarea in Focsani, dupa care vin si vand carnea in piata. Acesti speculanti merg la Vidra si cumpara carnea cu un pret mic, dupa care o revand cu preturi mari. Sau mai merg pe la abatoare si cumpara o tona de carne si apoi o revand cu cel putin 20.000 de lei mai scump”, a spus consilierul Nitica Ciubotaru.