Restaurantul spaniol El Bulli, al lui Ferran Adria, situat in apropiere de Rosas, Catalonia, a fost ales, luni, pentru al patrulea an consecutiv, cel mai bun de pe planeta, potrivit unui clasament realizat de publicatia britanica Restaurant Magazine, citat de Mediafax.
Ferran Adria a dedicat premiul sau lui Heston Blumenthal, prietenul lui, adept ca si el al gastronomiei moleculare. "El mi-a aratat ce inseamna onestitatea in aceasta meserie. Premiul acesta este pentru el", a spus spaniolul.
Ca si anul trecut, restaurantul The Fat Duck, al maestrului bucatar britanic Heston Bluementhal, situat in Bray, Berkshire, la vest de Londra, a cucerit locul al doilea.
Pe locul al treilea s-a clasat restaurantul Noma din Copenhaga.
Pe pozitiile a patra se situeaza restaurantul spaniol Mugaritz, care anul trecut a ocupat tot locul al patrulea.
Iar pe pozitia a cincea se afla restaurantul El Celler de Can Roca, care a urcat 21 de locuri in acest top 50 al celor mai bune restaurante ale planetei.
Restaurantul parizian al maestrului bucatar francez Pierre Gagnaire a coborat de pe a treia pe a noua pozitie.
Franta are cele mai multe restaurante mentionate in acest top 50, opt, la egalitate cu SUA.
Restaurant Magazine, biblia industriei culinare britanice, a decernat, de asemenea, un premiu de onoare maestrului francez Joël Robuchon, al carui prim restaurant – Atelier de Joël Robuchon – s-a situat pe pozitia a 18-a in acest top.
Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro