» Daca anul trecut cel mai ieftin meniu de Revelion la un restaurant costa 170 de lei, anul acesta nu coboara sub 270. Cea mai scumpa petrecere se anunta a fi cea de la restaurantul Top of the Rock, din incinta Hotelului Hilton, 1.050 de lei.
» Multe restaurante au crescut preturile, dar au taiat din programul artistic. Revelionul trecut, orice restaurant mai scump avea cel putin un concert live sau un taraf de lautari. Anul acesta distractia va sta, in general, in mainile DJ-ilor.
» Meniurile sunt variate si elaborate (de la "pomana porcului" pana la "gat de gasca umplut cu fudulii si crestele cocosilor"), in functie de profilul restaurantului si de tematica petrecerii aleasa pentru ultima noapte din an.
Restaurante ieftine, 270-350 de lei
» Taverna lu‘ Romica
Meniu: pastrama de berbecut inabusita in vin, pastrav in zeama de varza, tocana de pui scazuta in oala de lut, afumaturi ardelenesti luate din casa taranului, tuica, slaninuta si muraturi.
Program: muzica lautareasca, muzica veche, DJ.
Pret: 270 lei/persoana
» La Papi
Meniu: felul 1 – toba, lebar, cascaval, masline, rosii umplute cu salata de vinete, ardei gras cu pasta de branza, rulada de pui, salam de Sibiu, muschi file, salata de boeuf, chiftelute; felul 2 – somon la gratar, cartofi nature; felul 3 – sarmalute cu mamaliguta, carnati proaspeti; felul 4 – muschi impanat la cuptor, pulpe de pui, cartofi taranesti, salata muraturi; desert – tiramisu, fructe.
Bauturi: racoritoare, vinul casei (rosu si alb).
Program: DJ
Pret: 290 lei/persoana
» Nicoresti
Meniu: gustare, rulada de pui, dorada la gratar cu garnitura, muschi umplut cu carnati, tort, cafea.
Bauturi: 50 ml tarie si o sticla de vin/persoana.
Program: lautari
Pret: 290 lei/persoana
» Taste
Meniu: gustare festiva – pasta de branza picanta pe ardei gras, cosulete cu fois gras, piftie de curcan, roza de somon afumat si sparanghel, buseu cu salata de creveti, galantina de pasare, prosciutto si parmiggiano pe salata mediteraneana, rulada de cascaval cu sunca de Praga, file de pangasius in sos de citrice si legume sote, rulada de curcan pe varza calita, duet de file de vita si porc in sos de vin si ciuperci si evantai de muraturi; desert: tort festiv Florenta cu ciocolata si frisca.
Bauturi si cafea la discretie.
Program: DJ, muzica de dans si petrecere, tombola cu premii.
Pret: 300 lei/persoana, copiii sub 15 ani beneficiaza de 15% reducere.
» Maron
Meniu: aperitiv – fructe si alune coapte cu open bar; antreu – piftie de porc, toba, sorici, lebar, caltabos, salata de boeuf, icre de stiuca, telemea, ceapa rosie si masline; "Zampone con leticchio" – ciolan de porc dezosat umplut cu pate de linte, specific italian; file de spigola (lup de mare) cu sos de unt si salvie, alaturi de calamari umpluti cu creveti si garnitura de orez basmati, sorbetto de lamaie; friptura de curcan la cuptor cu ciuperci, masline, rosii cherry, muschi de vita portofel umplut cu gorgonzola, emmenthal, feta si ou de prepelita cu garnitura de cartofi cu mozzarella la cuptor; desert – tort de ciocolata si tiramisu cu fructe de padure; dimineata – ciorba de potroace.
Bauturi: la discretie.
Program: DJ, tombola.
Pret: 80 euro/persoana
» La Nasu
Meniu: gustare – cas de oaie in barcuta de ceapa, jumarele cu gust de usturoi, piftie de cocos, sorici, ghiudem, cosulete cu icre, soldatei din cascaval afumat, limba de vitel cu hrean si maioneza, cruditati (rosie, castraveti, ceapa, masline); curcan la tava cu varza calita; pastrav la gratar cu buchet de legume; friptura la gratar: carnati de casa, pui la gratar, cartofi taranesti, salata de muraturi; tort de ciocolata, Bauturi: la discretie.
Program: taraf de lautari.
Pret: 320 lei/persoana
» Bolta Rece
Meniu: gustare festiva – icre de stiuca si somon fumé, dobos, terina de ficat de pui in aspic, piftie de curcan, rulou de sunca à la rousse, rosie umpluta cu vinete, branzeturi fantezii trei arome; felul 2 – saleuri meuniere, capere si legume mexicane, cafea, sampanie – o cupa/persoana; felul 3 – rulada de curcan pe varza calita, muschi de porc impanat si medalion din muschi de vita garni, evantai de muraturi asortate; desert: tort festiv, cafea, fructe si branzeturi, alune si saleuri.
Bauturi: aperitiv – 100 ml/persoana, vin – 1 sticla/persoana, racoritoare nelimitat.
Program: muzica de dans si de petrecere cu DJ si formatie.
Pret: 350 lei/persoana
» Casa Iancului
Meniu: gustare rece – oua de prepelita cu sos Remoulade, tartine cu icre de pastrav Curcubeu, aspic de fazan, pastrama de vita, salam Sibiu, muschi de porc afumat, rulada de somon norvegian fumé cu capere, rosii Chery, branza albastra Prezident; preparate de baza – rulada de curcan cu spanac, cotlet de porc rumenit in unt si stins cu Feteasca Neagra, garnisit cu verdeturi si pere Bergamot fierte in vin, buchet de muraturi; preparate din peste – somon la gratar, crevete in mantie de aluat, conopida, broccoli, morcov noicet; desert – inghetata, tiramisu cu sos de ciocolata, fructe.
Open Bar
Pret: 350 lei/persoana
» Crama Culmea Veche
Meniu: tartina cu somon fumé si icre negre, piftie "Culmea Veche", tartina icre rosii, pate ficat pregatit dupa o reteta originala, salata de vinete, salam Sibiu, pastrama porc, sunca taraneasca, cascaval, pasta branza, masline umplute cu migdale, cruditati, somon la gratar cu legume sote; platou taranesc (ceafa, cotlet de porc, carnati de casa, pulpe de pui, frigarui de pui cu legume) garnisit cu cartofi si orez taranesc; desert – tort, placinta asortata cu mere, branza dulce si stafide.
Bautura: la discretie.
Program: DJ.
Pret: 350 lei/persoana
» Gotti
Meniu special – piramida shot-uri cocktails: Sex on the beach/Margarita /Daiqiri/Cosmopolitan/Caipirinhia/Caipiroska
Bar: Free bar&No Limit Espresso
Bufet suedez: I – barcute de ardei gras cu pasta de branza, rulouri de sunca cu salata de cruditati, salata bulgareasca, salata de ton, tartine: somon fumé, salam Sibiu, cascaval, pasta de masline, bruschete; bufet suedez II – pui shanghai, carnaciori, frigarui de peste, chiftelute cu susan, cartofi prajiti, muraturi asortate, bulete cascaval; bufet suedez III – muschi file de porc, piept de pui cu gorgonzola, cartofi wedges; desert: tort, sampanie Asti Cinzano.
Program: DJ si animatoare.
Pret: 350 lei/persoana
Restaurante accesibile
350-500 de lei
» Mystic Tree
Meniu: aperitiv – tartine cu icre de somon, pachetele cu creveti si legume, mozzarella pane in crusta de pesmet cu parmezan si ierburi aromatice, curmale umplute cu branza invelite in bacon, chiftelute cu somon si branza Camembert, salata de boeuf, degetele de pui in crusta de migdale garnisite cu sos de iaurt; fel principal – file de peste Pangasius cu sos de fructe de mare garnisit cu ravioli umplute cu ansoa si broccoli, rulada de pui umpluta cu ciuperci si mozzarella garnisita cu sos de busuioc, friptura de porc cu sos de mere coapte; garnitura – melaj de broccoli si piure de cartofi asezonat cu mac, salata de ardei capia in sos de miere si otet; desert – platouri de prajituri facute in casa.
Bauturi: aperitiv (la alegere) – 50 ml; Long Drink (la alegere), o sticla de vin alb sec, o sticla de vin rosu sec; bauturi racoritoare – limonada de lamai verzi cu zmeura. Cafeaua, apa si sampania sunt din partea casei.
Pret: 360 lei/persoana
» Casa Jienilor
Meniu: gustare rece – icre de Manciuria, creveti cu cruditati, somon afumat, piept de rata afumat, rulada de pui, carnaciori de casa; gustare calda – schweitzer, ficatei sote, ciuperci si cascaval pane, gujon de piept de pui, somon la gratar cu legume proaspete si broccoli, rulada de curcan la cuptor, cotlet de porc haiducesc, cartofi la cuptor, muraturi asortate, ciorba de potroace.
Bauturi: la alegere aperitive – 100 ml/persoana; open bar cu racoritoare, vinuri, sampanie (40 ml/persoana), cafea.
Desert: tort, fructe, saratele, alune.
Program: formatie muzicala cu solisti, DJ, baloane.
Pret: 95 euro/persoana
» La Varu din Pipera
Meniu – salata de creveti baby; antreu – pate din ficat de rata pe canapea de legume, rulada de somon cu branza, rulada de pui, frigarui Caprese, bruschette pui si spanac, surimi la rosie, salata de cruditati in patura; felul principal –biban de mare, muschi de vita "La Varu" pe pat de rosty, rulada de pui cu mozzarella, buchetiera legume; desert: pere in vin cu piure de fructe de padure sau inghetata Cassata cu piure fierbinte de fructe de padure, cafea, fructe, alune.
Program: formatie vocal-instrumentala, solisti-surpriza, tombola.
Pret: 95 euro/persoana
» Mythos
Meniu: platou rece – ansoa, tzatziki, tirokafteri, salata de icre, salata de vinete, salata de ardei copt, cascaval grecesc, masline, rosii, castraveti; platou cald – crochete spanac, chiftelute cu menta, ardei umplut cu feta, branza capra la gratar; platou fructe de mare – calamar, caracatita, midii, creveti; muschi de vita Brazilia cu sos Mythos si orez cu legume; tort.
Open Bar: cafea greceasca, bautura si racoritoare la discretie.
Program: DJ (muzica greceasca si internationala a anilor ‘70, ‘80, ’90 si moderna), atmosfera disco club, concurs de dans cu premii speciale.
Pret: 380 lei /persoana.
» Moara lu‘ Bucur
Meniu: gustare rece – jumari, sorici, slanina, telemea, ceapa, rosii, masline; pastrav la gratar cu legume sote; mix grill: muschi vita, file porc, piept pui, carnati, cartofi taranesti si salata de muraturi; desert – placinta cu ravase (mere si branza), fructe.
Open bar cu vin la carafa (alb/rosu), bauturi si racoritoare.
Program: numere de magie, taraful casei, invitat special Ileana Ciuculete.
Pret: 100 euro/persoana, copiii sub 12 ani au acces gratuit.
» La Mama
Meniu: primul fel – sunculita afumata, babic, pastramioare, masline si legume proaspete, branzeturi frecate cu ceapa si usturoi si drese cu smantana si marar, ardei umpluti cu branza, jumari, lebar, toba, salate de boeuf, vinete cu rosii, piftie, salau impanat cu orez si sos de capere; al doilea fel – sarmalute cu mamaliguta, gratare cu mititei si Plescoi, fripturi de porc si pui alaturi de cartofi copti cu rozmarin, muraturi; desert – tort de fructe de padure, inghetata de toate felurile si cafea.
Bauturi: la discretie.
Program: DJ, lautari, confetti, baloane.
Pret: 400 lei/persoana
» Trattoria – Del Tatoli
Meniu: antreu – mozzarella pane; scoici pane cu sos remoulade si sos picant, ficatei de pui cu andive in sos balsamic, caprese, ciuperci umplute cu gorgonzola in sos de vin, piftie, salata boeuf, carnaciori proaspeti, slaninuta; salau menier la tigaie cu capere si lamaie, garnisit cu cartofi nature; sarmalute in foi de varza si sarmale in foi de vita; piept de pui fraged la gratar, scaldat in sos de vin alb si presarat cu masline verzi, cotlet de porc la gratar condimentat in stil italian, cartofi la cuptor cu rozmarin si salata de sezon; desert – tort de ciocolata si vanilie cu fructe de padure, cafea.
Bautura: la discretie.
Program: DJ si program artistic.
Pret: 400 lei/persoana
» Sangria
Meniu: gustari – Jamon de Serrano cu rosii cherry, sarlota din somon fumé cu branza feta si tarhon marinat, piept de rata afumat pe asortiment de salate si reductie de acetto balsamico; peste – file de somon la gratar cu creveti si sos vinegraite cu alune; fel principal – pulpe de rata cu sos Porto si chimen servite cu legume sote; desert – mousse de ciocolata alba si neagra invelit in foi pufoase de cacao.
Bauturi: la discretie.
Program: DJ.
Pret: 430 lei/persoana
» Casa Oamenilor de stiinTa
Meniu: galantine pui, somon fumé cu crema fina, rosii cherry cu mozzarella, sunca cu pate de ficat in aspic, ananas cu schwaitzer, choux cu branza feta cu verdeturi, icre stiuca pe lime, grisine cu prosciutto, cornete de salami cu masline umplute, somon pe pat de mere cu broccoli si sos de hrean, sorbeto de lamaie, rulada de curcan cu orez salbatic, muschi de vaca cu sos de piper verde, cartofi cu rozmarin si mixt de ciuperci; desert – tort de fructe de padure, alune, fructe.
Bauturi: racoritoare si sampanie.
Program: Ansamblul "Ciocarlia", DJ Neagu company.
Pret: 450 lei/persoana
» White Horse
Meniu: gustare – feta in sos de ierburi aromate, frigarui cu mozzarella, cherry si prosciutto, somon fresh marinat, branzeturi asortate, legume in sos italian, cocktail de creveti, roast beef in crusta de piper, chicken rose, pui satay, pui shanghai, caracatita marinata, masline marinate, ciuperci umplute cu rosii confiate, selectie mezeluri italiene, buseuri cu ton, buseuri cu pasta de porumb, rosii confiate si mozzarella, buseuri cu ragu, buseuri cu ciuperci; fel principal – pui in sos de busuioc, antricot de vita in vin rosu, peste spada la cuptor; salate; fructe; desert – simfonie de ciocolata si mascarpone.
Bautura: la discretie.
Program: muzica ambientala, DJ.
Pret: 450 lei/persoana.
Restaurante scumpe
500-700 lei
» Caru‘ cu Bere si Restaurantul
Muzeul Berii
Meniu comun: de intampinare – vin spumant si selectie de tartine cu somon, icre de pastrav, branza Brie; aperitiv cu rosii cherry umplute cu crema de branza fetta, jambon Spinata, ciupercute champignon proaspete la gratar, umplute cu legume, branza Camembert, salata rucola, parmezan Scalia, rulou sunca de curcan umplut cu salata de morcovi, telina, mar verde si maioneza, dobos, legume proaspete; foie gras servit cu dresing de fructe de padure; dorada file pregatita la cuptor, servita cu garnitura de legume sote; muschi de vacuta la gratar servit cu cartofi intregi pregatiti la cuptor in folie, cu sos de smantana alaturi de mix de salate; selectie de minitarte si tort de ciocolata facute in casa.
Bautura: la discretie.
Program: cu tematica diferita pentru cele doua sali, hostess, tombola, muzica live asigurata de Orchestra Wiener Walzer, DJ Vali si DJ Robi.
Pret: 140 euro/persoana; pachet VIP – 160 euro/persoana.
» Orasul Interzis
Meniu: aperitive – pui cu trei arome, vita cu cinci arome, iarba de mare "hai dai", ciolan cu cinci arome; preparate de baza – orez cu fructe de mare, coltunasi prajit, pachetele de primavara, fidea orez, specialitate de curcan "Orasul Interzis", aripioare de pui picante, ciolan cu chifla prajita, costita in sos dulce-acrisor, vita cu telina, friptura de miel, peste "Orasul Interzis", creveti decorticati pe plita incinsa, calamar cu telina, creveti decorticati picanti, cuib cu fructe de mare, varza "gan guo", cartofi picant-acrisori; desert – placinta de porumb, salata de fructe, parfait.
Bauturi: aperitive, racoritoare, vin alb si rosu la discretie.
Program: muzica internationala, DJ.
Pret: 600 lei/persoana
» Taverna SArbului
Meniu: aperitive – ardei cu branza, zacusca sarbeasca, piftie, rulada de porc, branza picanta, muschi afumat, antricot afumat de vita, ceafa afumata de porc, placinta cu branza; sarmale cu mamaliga si ardei iute; mix grill – carnati de casa afumati, ceafa de porc la gratar, piept de pui, carne de vita tocata (condimentata la gratar), garnituri, cartofi taranesti, orez, lipie, salata asortata de iarna; pomana porcului cu mamaliga; desert – mar copt, tiramisu.
Open bar – bautura si racoritoare la discretie.
Program: Juke Box, Amaro Del.
Preturi: parter nefumatori 170 euro /persoana; separeu nefumatori 150 euro/persoana; etaj fumatori 190 de euro/persoana.
Restaurante foarte scumpe
700-1.000 lei
» Hotel InterContinental
Sala Balada si Sala Ronda
Meniu: Bufet Festiv de Gala
Bufet rece – carne de vita la cuptor cu anghinare si ostropel de rosii cu ceapa, ceafa de porc marinata, pui afumat cu portocale glasate, piept de rata la cuptor cu merisor, file de miel cu sos de menta, terina de ficat de gasca si altele, caviar, salate si sosuri de toate felurile; fructe de mare si peste, o varietate internationala de branzeturi.
Bufet cald – supe (consommé de pui cu crutoane, supa-crema cu homari cu crema de coniac), medalion de vita in sos cu piper Madagascar, gril de porc cu spuma de coniac, pui in sos chili, file de somon cu creveti, si altele alaturi de o serie de garnituri.
Desert – salata de fructe exotice, crema caramel Passion Fruits, o serie de prajituri, inghetate de diferite sortimente.
Bauturi: la discretie.
Program: atmosfera glamour, paparazzi, sampanie, totul desfasurandu-se sub semnul unei nopti de Oscar, distractie intretinuta de Silviu Biris, DJ Stalin si TZ’s Band.
Pret: Sala Balada – 795 lei/persoana, Sala Ronda – 685 lei.
» Bamboo Grand BallRoom
Meniu: king crab&ratatouille de legume si crema de asparagus verde; peste – file de somon norvegian cu fasole neagra si sos de rosii cu ardei copti.
Bufet rece – prosciutto&pepene, capere, selectie de branza frantuzeasca, salata mediteraneana, cocktail de creveti, salata Cezar, salata norvegiana, platou cu fructe de mare, salata italiana, preparate romanesti reci.
Bufet cald: pui cu lemongrass, mix grill, fish finger&sos tartar, pateu cu rozmarin, legume, porumb.
Desert – fructe exotice&fantana de ciocolata, crema de vanilie, fructe proaspete, tort aniversar.
Bar: sampanie Proseco la primire si la ora 24.00, sampanie Moet, crema de whiskey, whisky, Campari, gin, Cinzano – 100 ml/persoana, racoritoare la discretie, cafea.
Program: Tibi Scobiola Band, Johnny Sandulescu, Damian&Brothers, Elena Gheorghe, DJ Project, DJ&MC.
Pret: 200 euro/persoana
» Hotel Marriott
Selectiuni de la trei dintre cele cinci restaurante ale hotelului.
Sala Grand Ballroom
Mediterana
Selectiuni din meniu:
Italia: risotto cu trufe negre si Proseco, antricot de vita la cuptor, tort de ciocolata cu lichior de portocale.
Spania: creveti in stil pil-pil cu paine ciabatta, paella din fructe de mare cu chorizo si pui, crema catalana cu glazura de caramel si coniac.
Grecia: platica de mare la tigaie cu musaca de legume, spanac la cuptor cu banza feta, pere invelite in foietaj, umplute cu alune la cuptor.
Orientul Mijlociu: mezze libaneze, miel la cuptor cu naut si legume, budinca Mehalabeya cu apa de flori de portocala si fistic.
Program: Tibi Scobiola Band, Jukebox, Wassabi, DJ
Pret: 890 lei/persoana
» ConstanTa Ballroom
Casino Royale Bond.
James Bond
Selectiuni din meniu: ficat de rata afumat, cu anason si smochine proaspete, caviar negru servit in jeleu de vodca, salata de crab cu mago picant, homar cu Cheddar si sos olandez, rulada de curcan umpluta cu castane, servita cu relish de merisoare, ravioli de ciocolata semiamaruie, serviti cu sos de ciocolata si crema de cafea, prajitura cu trufe negre si spuma de vanilie.
Program: Horia Brenciu & HB Orchestra, DJ.
Pret: 890 lei/persoana
» Champions
Samba Do Janeiro
Selectiuni din meniu: salata cu crab, mango, orez si sos de avocado cu busuioc, creveti marinati cu rom, rosioara servita cu sos de cocos picant, vita argentiniana cu sos chimi churri, tort de zahar ars, crema de lapte si banane caramelizate, tarta de mango servita cu sos de fructul pasiunii.
Program: Mandinga, Samba Dance Show, DJ.
Pret: 890 lei/persoana
» Locanta Jaristea
Meniu: "inainte-mergatoarele" – piftie de bibilica, fois gras de Alsacia, gat de gasca umplut cu fudulii si crestele cocosilor, iepure si curmale rulada, rulou de vitel cu branza de vaci, limba de vitel, anghila umpluta ruseste, pateuri cu fructe de mare, cas aromat, branza grasa Siementhal, branza de capra tip Zorba, vegetale si ierburi de mare, tobe si caltabosuri; chefal copt in pesmet si fistic cu salata de laptuca, morcovi, mere si nuci, ragout de cerb cu smochine, piept de curcan pe castane, muschiulet de porc cu mamaliguta si mujdei, carnati de iarna.
Program: Maria Carneci, Nelu Ploiesteanu.
Pret: 850 lei/persoana.
» Hilton – Le Diplomate
Meniu: dineu de gala – crema de mazare cu pui de balta si ciuperci de padure; terina de rata aromata cu whisky servita cu smochine trase in sirop de artar si sos de aceto balsamico; filet John Dory pe un pat de cartofi, crema de praz, servit cu compot de rosii si vinegretta de trufe; sorbet de afine, filet de miel in crusta de ierburi inabusit cu legume si usturoi, desert – lasagna de ciocolata neagra cu spuma de ciocolata alba si fructe de padure.
Bauturi: un pachet international.
Program: spectacol live.
Pret: 980 lei/persoana
» Hilton – Top of the Rock
Meniu: dineu exclusiv – scoici aromate cu ulei de trufe, servite cu suc de telina, terina din carne de porc si legume de sezon, curmale coapte si marmelada de gutui, biban de mare cu fasole verde, carnaciori chorizo si sote de scoici, sorbet de Martini Manhattan cu maslina, medalion de vita cu foie gras, servit cu pastarnac la cuptor si sos licoros; desert – exuberanta in tonuri de cafea.
Bauturi: pachet festiv.
Program: spectacol live.
Pret: 1.050 lei/persoana.
DISTRACTIE
» Dans pe masa
Doua dintre restaurante aveau anuntate pe afisele de prezentare concertul Corneliei Catanga. Reprezentantii restaurantelor ne-au anuntat ca nu vor fi concerte live, ci muzica inregistrata cu Cornelia Catanga.
Tot in oferta de prezentare, am remarcat ca trei dintre restaurante isi anunta clientii ca au schimbat mobilierul pentru a se putea dansa pe mese in noaptea dintre ani.