24.1 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecialRestart de Ligă pentru CFR

Restart de Ligă pentru CFR

Campioana României revine, în această seară, la masa bogaţilor din fotbalul european după o absenţă de doi ani.

 

CFR Cluj a ajuns din nou printre cele mai bune 32 de echipe din Europa. După o absenţă de un sezon, ardelenii reîncep campania în Liga Campionilor în această seară, cu un meci pe stadionul unic în lume al portughezilor de la Sporting Braga. Partida contează pentru grupa H, acolo unde elevii debutantului în această competiţie, Ioan Andone, se vor mai lua la trântă cu Manchester United şi Galatasaray Istanbul. În aceste condiţii, obiectivul realist al lui Cadu şi compania în această grupă pare câştigarea luptei pentru poziţia a treia, iar cel puţin un rezultat de egalitate la Braga, contra candidatei directe la acest loc, o poate sălta pe CFR favorită pentru măcar o calificare în Europa League la primăvară.

Ardelenii au promis că vor încerca să evolueze în cupele europene şi în luna martie, doar că în Liga Campionilor, caz în care ar avea şi buzunarele burduşite de bani. UEFA a suplimentat premierile pentru acest sezon, astfel că o victorie va fi recompensată cu un milion de euro, aproximativ jumătate din bugetul multor formaţii de Liga I. Nici o remiză nu e descurajantă, pentru că în acest caz vor intra alţi 500.000 de euro în conturi, astfel că alb-vişiniii îşi pot „rezolva” singuri banii de prime. Pentru Andone, însă, partea financiară reprezintă ultima grijă în acest moment. Demis în urmă cu patru ani chiar la porţile Ligii, „Fălcosul” şi-a primit înapoi şansa de a asculta de pe banca tehnică imnul celei mai importante competiţii europene intercluburi.

Arenă „stâncoasă”

„E primul meu meci în această competiţie, aşa că e normal să am emoţii. Cu Braga va fi mult mai greu decât tot ce am întâlnit până acum în campionat, mai ales că ei au şapte jucători la naţionala Portugaliei. Nu va fi problemă de motivaţie, pentru că este de ajuns sa te motivezi doar pentru că joci într-o asemenea competiţie. Ideal ar fi să nu primim gol, dar sigur vom încerca să marcăm. Am mai spus-o, obiectivul meu este să fac mai multe puncte decât a făcut Unirea Urziceni, iar atunci sigur ne vom clasa pe unul din primele două locuri”, a declarat tehnicianul campionilor. CFR Cluj a ajuns cu două zile mai devreme în Portugalia, iar aseară a efectuat antrenamentul oficial pe stadionul municipal din Braga, o arenă unică în fotbalul mondial. Capacitatea sa este de 30.000 de locuri, a fost construită abia în urmă cu nouă ani, special pentru Campionatul European găzduit de Portugalia în 2004, însă nu are peluze din cauza faptului că a fost săpată chiar într-o stâncă. Partida din Portugalia este specială şi pentru aproape jumătate din lotul feroviarilor. Nouă jucători, inclusiv renegatul Nuno Claro, reprezintă contingentul lusitan din Gruia, astfel că sunt şanse mari ca cel puţin cinci dintre ei să evolueze în această seară contra unei formaţii din ţara lor natală. „Pentru mine este prima experienţă de acest gen, pentru că nu am mai jucat niciodată contra unei echipe portugheze. Cu Braga trebuie să facem un joc bun, mai bun decât în partidele cu Slovan şi Basel, iar dacă vom face asta avem şanse mari să câştigăm”, a declarat unul dintre portughezii de la Cluj, Ivo Pinto. 

Granzii la rând

După partida de la Braga, CFR Cluj va da cu adevărat de greu în Liga Campionilor. Peste două săptămâni va veni în Gruia marele Manchester United, iar spre finalul lunii octombrie feroviarii vor face cunoştinţă cu vulcanul de pe stadionul celor de la Galatasaray Istanbul. Imediat, turcii vor invada Clujul pentru meciul retur, iar abia în 20 noiembrie alb-vişiniii se vor mai întâlni cu, teoretic, cel mai accesibil adversar al grupei, Sporting Braga. Ultimul meci din această toamnă europeană va fi unul de gală, tocmai pe „Old Trafford”, arena legendară a lui Manchester United, partidă care va avea loc în 5 decembrie.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Mihai Teja, noul antrenor al lui Vejle în prima ligă din Danemarca

Mihai Teja a fost numit antrenor principal al echipei Vejle Boldklub, care ocupă ultimul loc în prima ligă din Danemarca. Vejle Boldklub, echipa daneză aflată...

Plaja de la Costinești va fi extinsă. Va avea o lățime de 100 de metri

Vești bune pentru turiști: plaja de la Costinești va fi extinsă, similar cu cea din Mamaia. Vor fi construite diguri pentru a lărgi și...

Declarația liderului PNL care pune sub semnul întrebării coaliția de guvernare

Nicolae Ciucă a declarat marți că, pentru a continua coaliția de guvernare PNL-PSD, este necesară o clarificare legislativă. Totodată, Ciucă a făcut referire la...
Ultima oră
Pe aceeași temă