26.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialReplică seismică de 4,5 pe coasta de est a Statelor Unite

Replică seismică de 4,5 pe coasta de est a Statelor Unite

O replică având magnitudinea de 4,5 a avut loc joi pe coasta de est a Statelor Unite, la două zile de la cel mai puternic cutremur care a afectat estul ţării, a anunţat institutul american de geofizică USGS, relatează AFP, preluată de Mediafax.

Epicentrul a fost localizat la opt kilometri sud de Mineral, în Virginia, în timp ce epicentrul cutremurului cu magnitudinea de 5,8 de marţi a fost localizat la 133 de kilometri sud-vest de Washington.

Presa locală a anunţat că locuitorii din Washington şi Maryland au resimţit replica.

După cutremurul de marţi, viaţa şi-a reluat cursul în capitala americană, unde funcţionează metroul, autobuzele şi trenurile, dar unde şcolile şi câteva departamente sunt închise pentru verificare.

Unul dintre simbolurile capitalei american, Washington Monument, obeliscul înalt de 169 de metri care domină National Mall, marea arteră a oraşului, a fost închis publicului pentru a fi verificat.

Câteva departamente din capitală au fost închise, cum ar fi cele ale Muncii, Agriculturii şi Internelor.

Catedrala din oraş a suferit „pagube importante”. Bucăţi de fresce neogotice au căzut şi au fost depistate fisuri exterioare pe partea de sus a monumentului.

Cele mai citite

A venit vestea! Cât va fi suspendat Drăgușin după roșul încasat cu Qarabag

Fundașul român Radu Drăgușin a fost suspendat pentru o etapă după eliminarea sa din meciul cu Qarabag în Europa League, un verdict mai blând...

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...

Primarul democrat din New York, Eric Adams, a fost acuzat de corupție

Primarul din New York, Eric Adams, implicat într-o serie de scandaluri, a fost acuzat joi de fraudă electronică, solicitarea de donații ilegale din partea...
Ultima oră
Pe aceeași temă