18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialReorganizare si restructurare in termoficarea onesteana

Reorganizare si restructurare in termoficarea onesteana

In cadrul unei sedinte extraordinare a Consiliului Local Onesti, desfasurata saptamana trecuta, conducerea SC Termon SRL a prezentat un plan de reorganizare si restructurare a societatii, menit sa amelioreze situatia catastrofala in care se afla termoficarea onesteana. Dupa ce a precizat ca datoriile totale ale societatii depasesc 1.100 miliarde de lei vechi, administratorul unic al Termon, Marcel Iordache, a propus un set de masuri pe termen scurt, de natura financiara, organizatorica si mangeriala, tehnica si tehnologica. Cea mai importanta masura, oprirea CET Borzesti, gaura neagra a termoficarii onestene, a fost deja luata incepand cu 1 aprilie, efectul fiind eliminarea unor pierderi de aproape un milion de euro pe luna. O alta masura prevede reducerea numarului de salariati, de la 321 la 90, dintre care 56 au fost concediati pe durata determinata (pana la iarna) si 175 vor fi disponibilizati in conditii de protectie sociala (salarii compensatorii). Tot ca masura de redresare a societatii s-a propus si infiintarea unor centre de profit (reparatii si interventii rapide, metrologie etc.), care sa aduca un profit de 3.000 de euro pe luna.
O alta masura se refera la construirea a inca 7 centrale de cartier, care sa suplineasca CET Borzesti. „Toate aceste masuri pot cel mult sa mentina societatea pe linie de plutire o perioada mica de timp – a apreciat Marcel Iordache. Cu un minim de 90 de salariati si un profit de numai 5%, pretul unei gigacalorii va fi de 240 de RON, din care 42 RON/Gcal reprezinta cheltuieli financiare, facute in special pentru rambursarea creditelor si a dobanzilor aferente. Acest pret va fi refuzat de populatie, iar la anul vom asista la o debransare totala. Cererile de debransare au inceput deja sa curga. Nu suntem competitivi in aceasta situatie, iar Termon nu si-ar mai justifica existenta in peisajul economic onestean. De aceea, trebuie gasite alte masuri si trebuie reanalizata actuala strategie de termoficare, bazata pe centralele de cartier.”

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă