O profesoara de pian din Oradea, apropiata de familia actorului Florin Piersic, a deschis o colectie de haine de carnaval pe care le inchiriaza pentru preturi modice.
O pensionara din oradea a gasit un mod inedit de a-si obloji batranetile. Maria Suzana Schneider, o femeie de 73 de ani din Oradea, a facut o pasiune pentru hainele de carnaval. Inca de la varsta de 3 ani, Maria si verisoara ei, actrita Anna Szeles (fosta sotie a lui Florin Piersic), imbracau papusile in diferite haine si faceau parada modei. De atunci, Maria Schneider a inceput sa adune haine. 21 de incaperi din locuinta ei din Oradea sunt pline de haine, sortate pe diferite culori.
Maria Schneider a studiat pianul si dansul la scoala Populara de Arta din Oradea. Asa a ajuns maestru de dans si profesoara de pian. Ea a predat ani buni la scoala la care a invatat. Paralel, in anul 1953, a absolvit si scoala Tehnica Financiara la Oradea. La varsta de 43 de ani, Maria a fost o pianista renumita in comunitatea locala a acelei vremi. sase ani a lucrat la Teatrul de Papusi din Oradea, apoi s-a angajat ca profesoara la Clubul scolar Sportiv din Oradea.
La pian nu a renuntat niciodata. Dupa ce s-a pensionat, a cantat in biserici la acest instrument muzical, timp de 16 ani. Concomitent cu munca si studiile, Maria Schneider a dezvoltat pasiunea pentru costume.
Dupa 1989, impreuna cu o colega de la Clubul Sportiv scolar, Carmina Popescu, a deschis la ea acasa un curs pentru manechine si de aerobic. La o reprezentatie a fost invitat, printre altii, si Attila Meleg, directorul Clubului Tempo, care a chemat-o sa organizeze expozitii. El i-a propus sa deschida un teatru de papusi privat la ea acasa. De atunci, a devenit cunoscuta si imprumuta la preturi derizorii haine pentru carnaval. O haina este imprumutata la un pret de 5-10 lei, insa asta ramane o pasiune, nu o afacere. Sunt insa multi care "uita" sa-i inapoieze lucrurile. Sunt multi si cei carora le imprumuta hainele fara a primi ceva in schimb. Copiii, parintii, dascalii si varstnicii ii calca pragul de fiecare data cand participa la un bal mascat. "Oamenii cu bani sau patronii vin sa le imprumut haine de carnaval pentru copiilor si imi lasa in schimb salam, farfurii sau alte obiecte", marturiseste ea. Materialele le cumpara din banii ei si le confectioneaza in functie de cerinte.