Vreţi să renovaţi, să mobilaţi, să îmbunătăţiţi confortul familiei sau să realizaţi orice alt proiect pe care l-aţi pregătit toamna aceasta pentru casa dumneavoastră, dar nu aveţi banii necesari? Atunci una dintre soluţiile la care puteţi apela este creditul de nevoi personale.
Toamna este o perioadă bună pentru renovarea şi reamenajarea spaţiilor. Tot mai mulţi proprietari, conştienţi de avantajele oferite, fac primul pas prin reabilitarea termică a propriilor locuinţe. În acest caz este recomandat ca beneficiarul să colaboreze cu o persoană cu experienţă – un diriginte de şantier care ştie ce are de făcut şi poate explica în mod clar caracteristicile şi diferenţa dintre diverse soluţii de izolare termică, dar şi costurile pe care le implică fiecare variantă, astfel încât să se poată alege în cunoştinţă de cauză. În ceea ce priveşte bugetul necesar lucrărilor, acesta poate fi asigurat printr-un credit bancar mai ales că majoritatea băncilor sunt interesate să acorde împrumuturi persoanelor fizice, dovadă fiind faptul că în prezent costurile creditelor înregistrează minime istorice. Sunt trei soluţii de obţinere a bugetului necesar lucrărilor de reabilitare termică a locuinţei.
Trebuie însă să fiţi atenţi la mai multe detalii: dacă banca solicită comision de analiză a dosarului, la deschiderea şi administrarea contului curent pe perioada finanţării, comision lunar de administrare a creditului, şi cât de mari sunt aceste comisioane.
Soluţia 1: credit de nevoi personale simple. Dacă valoarea lucrării nu depăşeşte 60.000 lei, este recomandată accesarea unui credit de nevoi personale fără garanţii în moneda naţională. Este cea mai rapidă variantă de a obţine banii necesari. În 48 de ore poate fi obţinută o aprobare de principiu şi în maximum şapte zile banii pot fi în cont, disponibili pentru demararea lucrărilor. Creditul nu trebuie acoperit cu garanţii şi implică foarte puţine acte. În plus, beneficiarul nu trebuie să justifice băncii ce face cu banii.
Spre exemplu, dacă ar accesa un credit în valoare de 13.710 lei (echivalentul a 3.000 euro, la un curs de schimb de 4,57 lei/euro) pe 5 ani, clientul ar plăti o rată lunară de 320 lei şi 19.161 lei la finalul perioadei de creditare. Pentru obţinerea acestui credit ar avea nevoie de un venit mediu net de 1.200 lei.
Soluţia 2: credit de nevoi personale cu ipotecă pe 5 ani. La sume mai mari de 12-15.000 euro poate fi obţinută finanţare ieftină prin credit de nevoi personale cu ipotecă în euro. Deşi clientul nu trebuie să justifice felul în care va folosi împrumutul, va trebui să acopere datoria cu garanţii imobiliare. Garanţia o poate reprezenta chiar imobilul care face obiectul reabilitării, în condiţiile în care îndeplineşte cerinţele evaluatorilor. În plus, printr-un credit de nevoi personale cu ipotecă pot fi obţinute sume mai mari de bani, astfel că beneficiarul nu mai este constrâns de buget să facă rabat de la calitatea materialelor folosite sau a lucrătorilor.
Soluţia 3: credit pentru renovarea imobilului garantat cu ipotecă în lei. Avantajul acestui credit este că poate fi obţinut pe o perioadă de până la 30 de ani, fapt care-l ajută pe client să obţină o sumă mai mare de bani raportat la venituri sau să plătească o rată lunară mai mică. Totuşi, cu cât un credit se întinde pe o perioadă mai mare de timp, cu atât beneficiarul va plăti o sumă totală mai mare la final. Pentru acest credit, banca solicită deviz estimativ.
Mai multe informaţii pe această temă le puteţi obţine urmărind emisiunea home&deco de mâine, sâmbătă, 6 octombrie, ora 13, pe romanialibera.ro şi radio Linx.