15.2 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialRemes le da taranilor cu o mana si le ia cu alta

Remes le da taranilor cu o mana si le ia cu alta

» Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, s-a dat bine pe langa tarani, promitandu-le bani de la UE, dar a anuntat ca renunta la pretul minim garantat pentru lapte, legume si fructe.

Prezent la targul din comuna galateana Tudor Vladimirescu, Decebal Traian Remes a dialogat transant cu taranii, i-a descusut ca sa afle ce probleme au si le-a castigat increderea demonstrand ca stie sa faca diferenta dintre fructele si legumele din import si cele autohtone. Inconjurat de peste doua sute de fermieri, proaspatul ministru al Agriculturii si-a facut mea culpa. "In precedentul meu mandat de ministru, v-am buzunarit fara mila pe dumneavoastra si pe toti romanii, ca sa platesc datoria pe care noi toti o aveam. Ajuns, tot prin nenoroc, ministru la Agricultura, am o sarcina mai cumplita: sa fac sa ajunga la taranul roman, la fermierul roman banii foarte multi dati de UE", le-a spus Remes fermierilor. Ministrul a mai promis ca va reaseza bugetul agriculturii pe alte principii si va reorganiza ministerul, criticandu-l pe Gheorghe Flutur ca nu a fost in stare sa cheltuiasca bugetul pe 2006. Remes le-a mai spus taranilor ca "daca rovinieta pentru tractoare a fost introdusa de Basescu, cand era ministru al Transporturilor, sigur va fi rasa de noul ministru Orban".
Pe de alta parte, Remes a anuntat ca nu va introduce un pret minim garantat pe piata laptelui, a legumelor si a fructelor, asa cum promitea anul trecut fostul ministru Gheorghe Flutur. "Un economist cu cicatrice pe corp nu poate vorbi despre pret minim garantat. Dar exista o Agentie de Plati pentru Interventie in Agricultura. Unul dintre rosturile ei e acela de a potoli piata, de a atenua salturile ei", a argumentat Remes, recunoscand ca agentia nu e inca functionala.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă